Toyota GAZOO Racing pakt wederom een podiumplaats in het World Rally Championship (WRC) 2017. De Yaris WRC van coureur Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila eindigde in de Rally van Italië op Sardinië op de 2de plaats. De Yaris WRC van coureur Esapekka Lappi en Janne Ferm finishte als 4de. Het duo wist maar liefst zes stages te winnen waaronder de Power Stage. Geen ander team kon hieraan tippen.

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 31

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 32

De 3de Yaris WRC – die van Juho Hänninen en Kaj Lindström – leidde de rally op de 1ste rallydag en eindigde na vier uitdagende dagen op het gravel van Sardinië uiteindelijk als 6de. Door het zilver van de Yaris WRC met nummer 11 is Toyota GAZOO Racing verder ingelopen op de huidige nummer 1 in het kampioenschap. Het raceteam staat momenteel op de 3de plaats overall.

Een van de beste rally’s tot nu toe
Rally-veteraan Tommi Mäkinen is teamleider bij Toyota GAZOO Racing en zeer te spreken over de geboekte resultaten: “Dit is zonder twijfel een van onze beste rally’s tot nu toe. De resultaten spreken voor zichzelf. Een groot dankjewel aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: coureurs, navigators, technici en alle andere teamleden. Dankzij hen hebben we al zo snel in het kampioenschap zulke mooie resultaten behaald.”

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 33

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 34

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 35

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 36

Droomdebuut
De rally op Sardinië van 8 tot en met 11 juni 2017 was de 7de ronde uit het wereldkampioenschap. De 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC maakte een droomdebuut door de 1ste rally – die van Monaco – als 2de overall te finishen. En ook in de Rally van Zweden hierna eindigde de Yaris WRC op het erepodium. De volgende rally op de agenda is die van Polen van 29 juni tot en met 2 juli 2017.

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 37

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 38

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 39

ZILVER OP WRC VOOR GAZOO RACING 40