In de ATV-wereld staat de YFM700R-serie alom bekend om zijn indrukwekkende vermogens afgifte en onvolprezen rijkwaliteiten. Een ieder die ooit met één van de YFM700R modellen gereden heeft, spreekt hierover met respect en bewondering.

-

Yamaha Motor is continu bezig met het perfectioneren van deze modellen reeks. Tijdens diverse onderzoeken gaven veel van de YFM700R-rijders te kennen dat men meer instel mogelijkheden van het veersysteem wenste en meer bewegingsvrijheid voor de berijder. Door het geavanceerde, volledig instelbare veersysteem (YFM700R SE) nog meer mogelijkheden te bieden, creëerde Yamaha een YFM700R SE met een comfortabel rijgedrag waarbij de voor de YFM700R zo kenmerkende scherpte nog steeds volop aanwezig is. Door een kleine aanpassing aan het chassis en gewijzigde bodypanels ontstond de door de YFM700R-rijders zo gevraagde bewegingsvrijheid, waardoor men het lichaam bij het aansnijden van een bocht nog beter kan positioneren.

Het krachtige motorblok is daarbij door veranderingen aan het brandstof injectiesysteem en ECU nu nog efficiënter. Met als gevolg een aanzienlijk lager verbruik zonder dat dit ten koste gaat van vermogensverlies of koppel. Ook is de versnellingsbak door kleine aanpassingen nu nog lichter te bedienen. Andere detailveranderingen voor model jaar 2013 zijn onder andere lichtere Maxxis voor-en achterbanden. En voor extra gemak heeft de YFM700R-serie nu een zeer overzichtelijk LCD-instrumentenpaneel.

De 2013 YFM700R-serie is de ideale combinatie van indrukwekkend vermogen en dynamische vormgeving. Met zijn geavanceerde volledig instelbare veersysteem, nieuwe bodypanels en graphics is de YFM700R-serie nog steeds toonaangevend! De YMF700R SE (Special Edition) is in de kleuren Yamaha Blue en Black Fury voorzien van speciale Special Edition graphics en kost € 9.499,-. De YFM700R is beschikbaar in Yamaha Blue en kost € 8.999,-.