• Oude auto’s en vliegtuigen gaan de strijd aan op Wings, Wheels & Goggles

Na een succesvolle eerste editie in 2013 zal ook dit jaar op vliegveld Teuge bij Apeldoorn het unieke evenement Wings, Wheels & Goggles plaatshebben. Vooroorlogse auto’s en oude vliegtuigen nemen deel aan een gezamenlijke rally, die zowel over land als in de lucht ‘verreden’ wordt. Aangevuld met diverse shows, lifestyle-activiteiten en presentaties maakt dit Wings, Wheels & Goggles op zaterdag 20 en zondag 21 juni tot een onvergetelijke beleving voor de liefhebbers van ronkende motoren.

Px187MTg0NzMxMy0yLTYzMTE4OTQwMQ==

Stoere mannen, lekker eten en drinken, burning rubber, snelle auto’s, helmen en brillen: het zijn de ingrediënten van misschien wel het meest aansprekende evenement voor klassieke auto- en vliegtuig-enthousiastelingen in Nederland. Het evenement, dat alterneert met het grootste klassieke autofeest, het Concours d’élégance Paleis het Loo in Apeldoorn, betekent twee dagen lang spektakel op de weg en in de lucht in de omgeving van Apeldoorn.

Bij het samenstellen van het programma is werkelijk aan iedereen gedacht, want naast de rally is er dagelijks een spectaculaire airshow, zijn er modeshows, optredens van artiesten en vermaak voor de kinderen. En zelfs wie weinig of niets heeft met vliegen, zal niet onaangeroerd blijven door de komst van twee authentieke Warbirds, P-51 Mustangs uit de Tweede Wereldoorlog.

Bart Rietbergen, organisator van het evenement: “Wings, Wheels & Goggles is op meerdere fronten een uniek evenement. Natuurlijk vanwege de combinatie van de mooiste historische auto’s en vliegtuigen, maar vooral door de veelzijdigheid die maakt dat iedereen die geniet van de mooie dingen in het leven er nu al naar uitkijkt.

Px187MTg0NzMxMy0xLTYxNjcwMDA0Ng==

Prachtige auto’s en fraaie vliegtuigen vertrekken twee keer per dag voor een rallyetappe vanaf het vliegveld, wat een waanzinnig spektakel oplevert. Tussen de bedrijven door zijn ze te bewonderen rond de hangars.” Tevens zullen de klassiekers op een asfaltstrook parallel aan de landingsbaan en in het zicht van het publiek, een aantal sprints trekken. Spektakel is dus gegarandeerd.

Naast auto’s en vliegtuigen is er een chique Summer Fair, waar de mooiste merken zich presenteren met producten en diensten die aansluiten bij de interesses van de bezoekers. Ook voor aanbieders van exclusieve klassieke auto’s is er ruimte gereserveerd op het evenement. Belangstellenden kunnen er dus niet alleen kijken en genieten, maar wellicht nog iets moois kopen ook. En is het geen auto, dan zijn het ongetwijfeld tal van leuke hebbedingetjes die bij de vele stands te koop zijn.

Net als in 2013 is de organisatie van het evenement in handen van Classic Events, bekend van het tweejaarlijkse Concours d’élégance Paleis het Loo. Dat staat garant voor een uitstekend verzorgd weekend, niet alleen met shows, artiesten en demonstraties van het hoogste niveau maar ook met uitstekende catering. De ruimte op vliegveld Teuge op 20 en 21 juni is beperkt, dus wie Wings, Wheels & Goggles niet wil missen doet er goed aan snel kaarten te reserveren tegen early-bird tarief via www.teugetickets.nl.