• Zoals in Mexico en Argentina zijn Mads Østberg en Jonas Andersson in Rally Finland met hun DS 3 WRC weer op het podium gefinisht
  • Het team uit Noorwegen is derde in het Wereld Rallykampioenschap en Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team consolideert tweede plaats in het constructeurskampioenschap

Alle drie DS’s 3 WRC gingen op de laatste dag van de Rally Finland van start voor de laatste twee klassementsproeven. Kris Meeke, Khalid Al Qassimi en Mads Østberg gebruikten de eerste passage over Myhinpää om hun pacenotes te optimaliseren voor de tweede run, de Power Stage.

WRC RALLY FINLAND  2015

Kris Meeke ging als eerste van start en noteerde de snelste tijd, gevolgd door teamgenoot Mads Østberg. Na een lange hergroepering gingen de teams weer van start voor de tweede keer over dezelfde proef. Kris Meeke pakte een extra bonuspunt door de derde tijd te noteren. Mads Østberg draaide de vijfde tijd op de Power Stage en eindigde voor de derde keer dit seizoen op het erepodium.

Dankzij zijn derde plaats scoorde Mads Østberg 15 punten voor het rijderskampioenschap. En met het extra punt van Kris Meeke staat het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team nog steeds op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

Yves Matton (Citroën Racing Team Principal): “Onze rijders mochten dit weekend hun eigen strategie bepalen. Zij toonden hun capaciteiten en reden erg snel over de typische wegen. Zowel Kris als Mads toonde aan dat zij meekonden met de allersnelsten in Finland in hun DS 3 WRC. Het werk dat ons hele team heeft uitgevoerd, heeft zijn vruchten afgeworpen. Daar doet de fout van Kris niets aan af. Door weer op het podium te finishen heeft het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team bewezen dat we vooruitgang boeken en geeft ons veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Mads Østberg: “Voor mij was het een prima weekend. In het begin van de rally had ik nog niet het goede ritme maar daarna hebben we een aantal prima tijden gedraaid. Ik ben heel erg blij met mijn podiumplaats. De DS 3 WRC is een ongelooflijk fijne auto om in te rijden op deze snelle proeven. Het was ‘great fun.”

Kris Meeke: “We hebben aangetoond dat we vergeleken met het vorige seizoen weer sneller zijn geworden. De verbeteringen aan de DS 3 WRC zijn positief en we zijn de koplopers dicht genaderd. Jammer genoeg hebben mijn prestaties niet geresulteerd in een topklassering door mijn crash.”

Uitslag Rally van Finland
1. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:33.03.8
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.7
3. Mads Østberg / Jonas Andersson (DS 3 WRC) +1:36.8
4. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:58.7
5. Ott Tanak / Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC) +4:29.3
6. Juho Hänninen / Tomi Tuominen (Ford Fiesta RS WRC) +4:44.3
7. Martin Prokop / Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +6:20.3
8. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Skoda Fabia R5) +7:11.2
9. Pontus Tidemand / Emil Axelsson (Skoda Fabia R5) +8:52.2
10. Lorenzo Bertelli / Lorenzo Granai (Ford Fiesta RS WRC) +9:37.4…
17. Khalid Al Qassimi / Chris Pattersson (DS 3 WRC) +16:20.7
18. Kris Meeke / Paul Nagle (DS 3 WRC) +21:39.7…

WK-Stand bij de rijders
1. Sébastien Ogier 182 punten
2. Jari-Matti Latvala 93 pnt
3. Mads Østberg 84 pnt
4. Andreas Mikkelsen 83 pnt
5. Thierry Neuville 70 pnt
6. Kris Meeke 54 pnt
7. Elfyn Evans 53 pnt
8. Ott Tänak 50 pnt…
9. Khalid Al-Qassimi 9 pnt

WK-stand bij de merken
1. Volkswagen Motorsport 257 pnt
2. Citroën Total Abu Dhabi WRT 141 pnt
3. Hyundai Shell WRT 139 pnt
4. M-Sport WRT 126 pnt