Van alle Off Road aanhangers op Abenteuer und Allrad, springt de 3DOG camping OffRoader expeditie vouwwagen er met kop en schouders bovenuit. Het vernuft is in het gehele design doorgevoerd.

Om te beginnen met de tent, die slechts in 45 seconden kan worden opgezet. Deze is van “Australian made” tentdoek, wat de reputatie heeft het best beschikbare materiaal te zijn. In het atelier in Hamburg worden de delen aan elkaar gestikt, onder toeziend oog van de naaimeester. Deze tolereert niet dat er spanning op het doek staat of er plooien te zien zijn na afloop van de productie. De wanden worden aan het grondzeil gestikt, waarmee een waterdicht geheel ontstaat. Voor doorvoer van elektra kabels is er op hoogte een rits, zodat er in geval van noodweer geen water binnenstroomt via de kabeldoorvoer.

LJ4_4834

Wim de Roos, eventorganisator voor 3DOG camping, legt uit hoe het zit.
“Op de stand van 3DOG heb ik een demo blok, waarin een stuk tentdoek is gemonteerd. Het gaat al zo’n 3 jaar mee”. 

Vol overgave springt De Roos op het demo doek en wonderbaarlijk blijft het strak en heel.
 “10 jaar garantie op het doek” zegt De Roos, die ook voor de gelegenheid naar het Duitse Bad Kissingen is gekomen. “De crew van 3DOG was nieuwsgierig, of het demo doek, dat dus al 3 jaar als semi trampoline dient, nog waterdicht is. En ja hoor, geen druppeltje erdoor!”.

3DOG dankt haar naam overigens aan de oorspronkelijk Australische bewoners. Als de Aboriginals een extreem koude nacht (in hun tent) moesten doorstaan, dan gebruikte ze drie honden om zichzelf warm te houden, waarmee het gezegde “three dogs weather” aan ontleend is.

LJ4_4827

Tijdens de beurs “Abenteuer und Allrad” toont 3DOG een geweldig nieuwe feature. Op de off road vouwwagen kun je een roof rack monteren, waar plaats is voor vier fietsten. Laat je één fiets thuis, dan heb je plek voor een kano. Het lichtgewicht maar ijzersterke rek is middels een railsysteem met één persoon van de kar af te trekken. Zo kun je je fietsen en kano voor de vouwwagen plaatsen en vervolgens de tent uitvouwen, zonder dat er iets gedemonteerd hoeft te worden.

LJ4_4970

De vouwwagen staat op een BPW onderstel en heeft een Al-Ko geremde as, die voorzien is van waterdichte lagers. Na gelang het gewicht wordt er een specifiek demperset onder gemonteerd. Standaard is de aanhanger voorzien van Landrover velgen met dikke off road wielen, maar heb je liever het zelfde setje onder je aanhanger als onder je 4×4, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de 3DOG, ga dan naar www.3dogcamping.eu