Volvo Cars zal de meest luxueuze auto ooit, gebouwd door het Zweedse bedrijf in zijn 88-jarige geschiedenis, op het Shanghai International Auto Show onthullen – een elegante en verfijnde vier-zits versie van zijn onlangs gelanceerde XC90.

De XC90 Excellence is gemaakt door Volvo’s ontwerpers en ingenieurs, om aan klanten een duidelijke en individuele automotive ervaring aan te bieden die de laatste Scandinavische innovaties in ontwerp, verfijning, comfort en stijl bevat.

Volvo XC90 Excellence

Volvo XC90 Excellence

Volvo XC90 Excellence

De XC90 Excellence is gebaseerd op Volvo’s allernieuwste XC90 sports utility vehicle, maar de gelijkenis eindigt daar. De XC90 Excellence heeft slechts vier zitplaatsen  ten opzichte van de oorspronkelijke zeven, het creëren van een enorme hoeveelheid extra ruimte voor de passagiers op de achterbank helpt om een ​​uitzonderlijke klant ervaring te leveren.

Deze ruimte wordt gebruikt om een ​​First Class automotive ervaring te bieden. Deze ervaring begint met een brede, ruime individuele verstelbare achterstoel compleet met massage, ventilatie en toegenomen beenruimte, evenals een intrekbare touchscreen controle paneel , klaptafel, een koelkast met flessen en glazen houders, een verwarming / koeling bekerhouder en handgemaakte kristallen glazen van toonaangevende Zweedse glazen design bedrijf, Orrefors.

Volvo XC90 Excellence

Volvo XC90 Excellence - interior

Volvo XC90 Excellence - interior

“Dit is ons nieuwe paradepaardje,” zei Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design. “We hebben de ultieme luxe ervaring van Scandinavisch design gecreëerd. Volvo heeft nog nooit een auto als deze gelanceerd. Dit is de auto die laat zien wat de naam Volvo nu echt betekent. ”

De XC90 Excellence biedt haar passagiers voetsteunen, sfeerverlichting, verlichte opslag en unieke lederen detaillering in blond of houtskool, een bagageruimte scheidingswand, extra geluidsisolatie in de cabine en Pirelli Noise Cancelling systeem banden (PNCS).

XC90 Excellence passagiers zullen ook genieten van een speciaal versterkt Bowers & Wilkins audiosysteem dat een extra luidspreker toevoegt aan zijn 19-luidsprekersysteem, wat resulteert in ongeëvenaarde high-fidelity geluid reproductie en surround-effect op de achterbank.

“Wat we hebben ontworpen is een van de beste achterbank ervaringen beschikbaar in een luxe auto,” zei de heer Ingenlath. “Het resultaat is een overtreffende trap voor ontspannen comfort of zaken doen.”

Volvo XC90 Excellence - interior

Volvo XC90 Excellence - interior

Volvo XC90 Excellence - interior

Versterking van de Zweedse liefde van verse lucht, de XC90 Excellence wordt ook geleverd met een geïntegreerde ionische luchtreiniger in de CleanZone klimaatsysteem.

De XC90 Excellence biedt ook een leren instrumentenpaneel met contrasterende draad, terwijl de headliner van de cabine kleur  pure nubuck textiel is. Exterieur styling veranderingen waaronder een Excellence rang merk, chroom B- en C-stijl cappings en lagere deurlijsten.

Volvo’s nieuwe XC90, die in augustus 2014 is gelanceerd, blijkt zeer populair te zijn voor klanten die op zoek naar een luxe SUV. Meer dan 24.000 zijn er besteld voordat ze de  Volvo showrooms hadden bereikt.

Volvo XC90 Excellence - interior

Volvo XC90 Excellence - interior

Volvo XC90 Excellence - interior

Volvo XC90 Excellence - interior

De XC90 Excellence bevat alle functies die voor het aanhoudende succes van de XC90’s hebben gezorgd, zoals de wereldwijd toonaangevende veiligheidsvoorzieningen, nieuwe aandrijftechnologieën en een ongeëvenaarde combinatie van kracht met een laag brandstofverbruik.

De XC90 Excellence zal later dit jaar wereldwijd beschikbaar zijn en via digitale handel in geselecteerde markten.