R-Line als nieuw sportief uitvoeringsniveau; sterk verbeterd prijskaartje

VOLKSWAGEN STROOMLIJNT TOUAREG-GAMMA 

 Volkswagen past het Touareg-gamma flink aan. De luxe SUV is er voortaan met de 245 pk sterke V6 TDI of als Hybride. Alle modellen profiteren van technische verfijningen als standaard vermoeidheidsherkenning. Nieuw is het sportief georiënteerde R-line-uitrustingsniveau. Door zijn nieuwe positionering is de Touareg V6 TDI (245 pk) er per 1 oktober vanaf 69.990 euro (was: 78.790 euro).

Er worden diverse technische verfijningen over de gehele breedte van het Touareg-gamma doorgevoerd. Voortaan is vermoeidheidsherkenning standaard. City Emergency Braking (bekend van de up!) is in de Touareg voortaan standaard geïntegreerd in de adaptieve Cruise Control. Verkeersbordherkenning is optioneel beschikbaar voor een meerprijs van 120 euro. De Touareg V6 TDI-modellen hebben nu een vulopening die het tanken van verkeerde brandstof voorkomt. De Highline-uitvoering staat standaard op een één inch grotere wielmaat: 18-inch. 

Nieuw: snaarstrakke R-Line

De Volkswagen Touareg V6 TDI (245 pk) heeft mede dankzij BlueMotion Technologies een gemiddeld verbruik van 1 op 13,5. Hij is er voortaan in drie uitrustingsniveaus: Touareg, Touareg Highline en Touareg R-Line. De R-Line-uitvoering is nieuw en verleent de Touareg een extra sportief tintje. Uitgangspunt is de luxe Highline. De R-Line biedt daarbovenop een sportonderstel, 20-inch lichtmetalen wielen met 275/45 R20-banden,  een multifunctioneel en verwarmd R-line-stuur met schakelpaddles, aluminium pedalen, twee verchroomde uitlaatpijpen, verbrede wielkasten, R-Line-bumpers, R-line-afwerkingsaccenten en een zwarte dakhemel.

Nieuwe positionering: sterk verbeterde prijsstelling

De technische wijzigingen en andere verfijningen voor de Touareg gaan samen met een nieuwe positionering van het model en dat heeft zeer gunstige gevolgen voor de prijzen:

Model Nieuwe prijs (per 1/10/2012) Oude prijs (sinds 1/7/12)
Touareg V6 TDI 69.990 euro 78.790 euro
Touareg V6 TDI Highline 76.890 euro 87.890 euro
Touareg V6 TDI R-Line 80.790 euro 94.560 euro
Touareg Hybrid 98.990 euro 99.890 euro

Alle nieuwe prijzen inclusief 21% BTW en BPM.

Touareg Hybrid trekt 3,5 ton

In de Touareg Hybrid is een V6 TSI benzinemotor (333 pk) gekoppeld aan een compacte hybridemodule die slechts55 kgweegt. Deze is tussen de V6 en de achttraps automatische transmissie geplaatst. De E-motor van de hybridemodule levert 47 pk. Dankzij een speciale koppeling is het mogelijk om met de Touareg Hybrid over korte afstanden volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. Het hybrideconcept is bovendien zo verfijnd, dat op geen enkele manier concessies gedaan hoeven worden aan de terrein- en trek-eigenschappen. Het maximaal aanhangwagengewicht bedraagt net als voor alle Touareg-modellen 3,5 ton.