Komend weekend brandt de strijd los in de Nederlandse Ford Fiesta Trophy tijdens de 50e editie van de befaamde ELE-rally die in de omgeving van Helmond wordt verreden. Voor het eerst staan er dit jaar vijf rally-Fiesta’s R2 aan de start van een rally, meetellend voor de Trophy. Na drie evenementen staan KNAF Talent First-rijder Mats van den Brand en Kevin van Deijne op een gedeelde eerste plaats. De start van de 50e ELE-Rally is vrijdagavond 13 juni om 18.50 in Veldhoven waarna de rallyteams vier klassementsproeven, deels in het donker, moeten afleggen. Op zaterdag worden er nog eens 16 KP’s afgewerkt waarna ‘s avonds laat de finishvlag valt bij de Automotive Campus in Helmond rond de klok van 0.10 uur.

Vijf Fiesta-teams zullen er vol voor gaan:VIJF FORDS FIESTA STRIJDEN IN ELE-RALLY 7
Timo van der Marel – Rebecca Smart
Kevin van Deijne – Annemieke Hulzebos
Mats van den Brand – Eddy Smeets
Leo van der Eijk – Niels Kroeze
Henk Van de Riet – Wim Backers

De ervaren Timo van der Marel die aan het stuur van de Fiesta al heel succesvol is geweest, zal het op moeten nemen tegen ‘thuisrijders’ Van Deijne, Van den Brand en Van de Riet.Voor Van der Eijk betekent de ELE-rally zijn debuut met de Fiesta R2. Kevin zal met de Fiesta overigens dit jaar nog aan de start van enkele WRC-rally’s verschijnen, terwijl de andere Ford-rijders ook nog hun vizier hebben gericht op buitenlandse uitstapjes.

ELE-rally
De vijftigste editie van de ELE Rally belooft even gedenkwaardig te worden als de legendarische edities in de jaren zestig. Ruim 80 deelnemende equipes en 20 pittige, grotendeels nieuwe klassementsproeven zullen garant staan voor een groot spektakel waar ongetwijfeld veel publiek op af zal komen.

Al twee jaar is er hard gewerkt om de vijftigste editie anders dan andere jaren te maken, maar wel met de kenmerkende en moeilijke uitdagingen waar de ELE-rally bekend om staat. Zo is er een complete nieuwe klassementsproef uitgezet en zijn bestaande proeven als Wintelre en Sint-Oedenrode ingrijpend herzien. De vijftigste editie belooft dan ook een spannend evenement te worden voor de deelnemers en hoogstwaarschijnlijk een nieuwe koploper in de Trophy opleveren.

Tussenstand Ford Fiesta Sport Trophy
K. van Deijne – A. Hulzebos – 30
M. van den Brand – E. Smeets – 30
M. Heijdens – M. Borkent – 0

De Ford Fiesta Sport Trophy is een initiatief van M-Sport, het Engelse bedrijf dat al jaren – met succes – de belangen van Ford vertegenwoordigt in het Wereld Rallykampioenschap. Er wordt gereden met de Ford Fiesta R2, voorzien van een 1.6 Zetec 16V-krachtbron met 125 kW (170 pk).

VIJF FORDS FIESTA STRIJDEN IN ELE-RALLY 8