• Uiterlijke wijzigingen: nog eleganter én functioneler
  • Nieuwe 3.0 V6 TDI ultra: gemiddeld verbruik van 4,7 l/100 km
  • Levering start dit najaar

Audi presenteert de vernieuwde A7 Sportback. Naast subtiele én functionele uiterlijke wijzigingen, waaronder de nieuwste LED-lichttechnologie, zijn er nieuwe motoren. Deze zijn krachtiger en nog zuiniger dan hun voorgangers. Een highlight is de ultra-uitvoering van de 3.0 V6 TDI – deze motor levert topprestaties bij een gemiddeld verbruik van slechts 4,7 l/100 km. Alle voorwielaangedreven versies worden uitgerust met de S tronic-transmissie. Ook op het gebied van (online) multimedia blijft de A7 Sportback toonaangevend.

De elegante lijn van de vijfdeurs Audi A7 Sportback krijgt nieuwe accenten. De grille en de bumpers zijn gewijzigd en alle modellen hebben nu standaard LED-hoofdverlichting. Optioneel is ook Matrix LED-verlichting leverbaar. Deze vooruitstrevende lichttechnologie die debuteerde in de Audi A8 maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór wordt standaard geleverd in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.

Hand in hand: kracht en zuinigheid
Alle motoren voor de vernieuwde A7 Sportback voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Nieuw in het dieselgamma is de 160 kW/218 pk sterke 3.0 V6 TDI ultra. Deze soepele motor wordt geleverd in combinatie met voorwielaandrijving. Hij neemt genoegen met gemiddeld 4,7 liter diesel per 100 km (CO2: 122 g/km). De 3.0 V6 TDI clean diesel is verder verfijnd. Hij levert een vermogen van 200 kW/272 pk. De topuitvoering onder de dieselmodellen is de 3.0 V6 TDI biturbo clean diesel. Hij wordt standaard geleverd in combinatie met achttraps tiptronic-transmissie en quattro permanente vierwielaandrijving. De vernieuwde A7 Sportback is er ook met de 3.0 V6 TFSI-benzinemotor met mechanische compressor. Deze levert nu 245 kW/333 pk (was 228 kW/310 pk). De S7 Sportback is het sportieve topmodel van de reeks. Hij heeft een vierliter V8 TFSI met 331 kW/450 pk en is standaard uitgevoerd met de Cylinder On Demand-technologie. Bij lage belasting kan dit innovatieve systeem vier van de acht cilinders ‘uitschakelen’. Dit leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing.

VERNIEUWDE AUDI A7 SPORTBACK 6

Nieuwe transmissies
In plaats van de tot nu gebruikte Multitronic-transmissie, krijgen de voorwielaangedreven uitvoeringen van de A7 Sportback nu de beschikking over een zeventraps S tronic. Deze versnellingsbak heeft een dubbele koppeling die ervoor zorgt dat de volgende versnelling altijd klaar staat. In de praktijk betekent dit: razendsnel overschakelen, vrijwel zonder verlies van aandrijfkracht. De uitvoeringen met quattro permanente vierwielaandrijving kunnen worden uitgevoerd met een sportdifferentieel. Dit zorgt voor nog meer dynamiek.

Goed verbonden
Op het gebied van (online) infotainment houdt de A7 Sportback zijn leidende rol vast. MMI navigatie plus met MMI touch (touchpadbediening) is te leveren met Audi connect. Via een LTE-module is dan een zeer snelle internetverbinding op te zetten. De bestuurder kan gebruik maken van vele online functies en inzittenden kunnen via de hotspotfunctie hun smartphones/tablets verbinden met het internet. Het infotainment-systeem maakt gebruik van zeer krachtige grafische processoren van Nvidia. Deze zorgen voor een haarscherpe weergave op het centrale display, ook als de bestuurder gebruik maakt van bijvoorbeeld zoomfuncties. Uiteraard is ook het high-end Advanced Sound System van Bang & Olufsen leverbaar.

Veelzijdig en compleet
De Audi A7 Sportback biedt veelzijdige ruimte. De elektrisch bediende achterklep (standaard) geeft toegang tot een bagageruimte van 535 liter (1.390 l met neergeklapte achterbank). MMI radio plus en Audi drive select (keuze uit verschillende rijmodi) zijn standaard. Fijne opties zijn onder meer voorstoelen met massage- en ventilatiefuncties, een head-up display, sportonderstel en adaptieve luchtvering. Uiteraard zijn ook de nieuwste assistentiesystemen leverbaar zoals de adaptieve cruise control met stop & go functie, de verder verbeterde night vision assistant, Audi pre safe, Audi side assist en Audi active lane assist. De laatste twee systemen werken nauw samen om rijstrookwisselingen zo veilig mogelijk te maken.

VERNIEUWDE AUDI A7 SPORTBACK 7

VERNIEUWDE AUDI A7 SPORTBACK 8

VERNIEUWDE AUDI A7 SPORTBACK 9

VERNIEUWDE AUDI A7 SPORTBACK 10