Aanstaand weekeinde gaat de prestigieuze European Le Mans Series (ELMS) op het legendarische circuit van Silverstone van start. Onder de meer dan 40 deelnemende teams valt ook de inschrijving op met Porsche directeur Paul van Splunteren die samen met de snelle Franse coureur Gilles Vanellet en de ervaren Belg Maxime Soulet een Porsche 911 GT3-R zal besturen. Deze spectaculaire Porsche in de kleuren van hoofdsponsor NEC zal gerund worden door het Belgische ProSpeed Competition.

ELMS is het meest hoogstaande Europese langeafstandskampioenschap, dat nauw aanleunt bij het World Endurance Championship (WEC). Op de kalender van de ELMS staan vijf races op de aansprekende circuits van Silverstone, Imola, Red Bull Ring, Paul Ricard en Estoril. De European Le Mans Series staat in 2014 garant voor een sterke sportieve strijd en mooie startvelden. Naast de prototypes LMP2 en de GT’s uit de klasse GTE, valt vooral de sterk gegroeide klasse GTC op, die open staat voor GT3-wagens. De ervaring in die klasse van ProSpeed Competition betekent dat de ambitie er is om met de NEC-Porsche 911 GT3-R van Paul van Splunteren, Gilles Vanellet en Maxime Soulet te trachten zo hoog mogelijk in het kampioenschap te eindigen. De Porsches in de GTC klasse moeten het opnemen tegen Ferrari (F458), McLaren (MP4 12c), BMW (Z4) en Audi (R8 LMS Ultra). 

Voor GT3.nl betekent deelname met Paul van Splunteren in het ELMS 2014 kampioenschap een van de speerpunten van het komende seizoen. De 56-jarige Van Splunteren (Vught), sinds kort werkzaam als directeur van Pon Porsche Import en van de retail divisie Pon Luxury Cars (Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini) ziet uit naar de start van het nieuwe raceseizoen: “Ik ben heel blij dat NEC voor het vierde jaar gekozen heeft om met ons voor een internationaal autosport programma te kiezen. Voor onze partner NEC is het aansprekende platform dat de ELMS biedt heel belangrijk. NEC’s doel met het 2014 Smart Fast Track programma is om excellent presterende business partners te belonen evenals nieuwe partners te werven in Europa. En ik prijs mij gelukkig met mijn teamgenoten Gilles Vanellet en Maxime Soulet. Onze ambities? Het podium uiteraard!”

Rudi Penders (Teammanager ProSpeed Competition) is in zijn nopjes met de inschrijving van de #75 Porsche 911 GT3-R voor GT3.nl: “We konden tijdens de testdagen van de ELMS in Paul Ricard al vaststellen hoe hoogstaand deze competitie is. Zowel kwantitatief als kwalitatief kunnen we over een zeer mooi deelnemersveld spreken, wat meteen ook betekent dat vooraan meestrijden alleen kan als rijders en team perfect op elkaar zijn ingespeeld. De GTC is een mooie klasse, met heel wat tot de verbeelding sprekende merken en zeer sterke rijders en teams uit alle hoeken van Europa. De eerste race van het kampioenschap op Silverstone wordt voor ons als team een uitdaging, want zowel de ELMS als het WEC zijn er aan hun eerste race toe. Logistiek en organisatorisch kan ProSpeed Competition er bewijzen tot de top in Europa te behoren. Wat betreft onze rijders, kennen we Paul en Maxime uiteraard zeer goed, de Fransman Gilles Vanellet is een nieuwkomer voor ons.”

Binnenkort zal GT3.nl tevens de plannen voor de GT3 Cup Challenge Benelux bekend maken.

VAN SPLUNTEREN IN EUROPEAN LE MANS SERIES 2