Na een jaar afwezigheid bij de RTL Pre-Proloog keert Erik van Loon terug op het Eurocircuit en pakt voor de vijfde keer de zege. Ondanks het feit dat het geen officiële competitie is, geniet Van Loon van de winst en van het publiek. In de nieuwe kleurstelling vermaakt Van Loon de toeschouwers in Valkenswaard.

“Het gaat eigenlijk nergens om, maar het is toch leuk om weer te winnen,” vertelt Van Loon. “Het blijft toch het Dakar-evenement van Nederland en voor ons zijn het de laatste kilometers voor Dakar. Het geeft voldoening als je dan de winst pakt. We hebben enorm genoten van het publiek in de tent en naast de kant. Hopelijk moedigen zij ons ook aan tijdens Dakar in januari. Het wordt een interessante rally zonder een overduidelijke favoriet, dus daar kan van alles gebeuren.”

Van Loon wint voor de vijfde keer de RTL Pre-Proloog 7

Binnen nu en een maand gaan de voertuigen op de boot in Le Havre en zien de deelnemers hun auto niet meer voordat ze in Lima, Peru, arriveren voor de start op 6 januari 2019 van de zwaarste rally ter wereld: Le Dakar.

Van Loon wint voor de vijfde keer de RTL Pre-Proloog 8