Donderdag is Erik van Loon gearriveerd in Rusland voor de Silk Way Rally. Terwijl de puntjes op de i zijn gezet op de Toyota en Van Loon kennis heeft gemaakt met zijn nieuwe navigator, Sébastien Delaunay, maakt hij zich klaar voor de test op vrijdag rond Irkutsk. Op zaterdag zijn de keuringen en is ’s avonds de startceremonie, op zondag gaat de rally van start.

“Het voelt goed om hier eindelijk te zijn,” vertelt Van Loon. “Afgelopen week is er hier in Siberië een zware storm geweest en was het nog even afwachten of alles en iedereen op tijd zou zijn voor de start. De organisatie heeft ontzettend haar best gedaan om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, dus de rally heeft eigenlijk nergens last van. Daarnaast hebben Sébastien en ik vast goed kennis gemaakt en tijdens de test ook meteen gevoeld hoe de samenwerking gaat zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we snel op elkaar ingespeeld raken. De test ging super, de Toyota heeft veel veranderingen ondergaan en voelt heel anders aan. De auto is nu wendbaarder en het gewicht ligt centraler, daarom hebben we de vering en mijn zitpositie wat aangepast. Verder hebben we lekker gereden. Ik heb er echt heel veel zin in!”

De rally begint met een korte stage van 51 kilometer in de Siberische naaldbossen die de karavaan brengt bij het Baikal meer nabij Baikalsk. Van Loon en Delaunay gaan van start met nummer 205. Het volgen van de rally kan via www.silkwayrally.com/en.