De laatste etappe van de Silk Way Rally zit erop. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteren wederom de tweede tijd op 2:25 van winnaar Nasser Al-Attiyah. In de eerste rally met de vernieuwde Toyota Hilux en de nieuwe navigator, keert Van Loon met vertrouwen huiswaarts.

De laatste proef was een snelle, Van Loon deed tweeëneenhalf uur over 255 kilometer. In de laatste 50 kilometer was hij zelfs de snelste van iedereen. “Ik kan dan ook alleen maar tevreden zijn! Natuurlijk was het mooi geweest om een dagzege te pakken, maar op Nasser staat geen maat. Sébastien heeft het erg goed gedaan, we hadden geen betere eerste rally kunnen hebben. Deze Toyota is zoveel beter dan de oude, daar ben ik erg blij mee. In Marokko moest ik echt ooit moeite doen om bepaalde rijders voor te blijven, die doen hier ook mee, maar vormen nu geen bedreiging en nu kan ik naar voren kijken.”

Van Loon lijkt, ondanks de grote problemen in het begin van de rally, in de top tien te eindigen: “Dat is wel knap. We hebben zoveel tijd verloren, maar hebben niet opgegeven. Zonder de problemen waren we tweede geworden, dat is een erg goed resultaat voor een rally die je niet kent. Ik ben zeer tevreden en kan niet wachten tot onze volgende rally.”