Op de laatste dag in Qatar testen Erik van Loon en Wouter Rosegaar een andere set schokbrekers. Het expiriment is eenmalig want het levert niet het gewenste resultaat, daarnaast wat navigatieprobleempjes, vast op een duin, een slecht aanvoelende auto en na twee lekke banden rustiger aan gedaan om niet zonder banden te komen staan. Na alle pech in Qatar is Van Loon dan ook blij dat hij aan de finish is.

“Er was rust in de auto, maar daarbuiten kon het vandaag beter,” analyseert Van Loon. “Het liep niet lekker door onder andere de schokbrekers, daarmee verliezen we 54 minuten op Przygonski. We wilden het een keer testen in de wedstrijd, er stond niks meer op het spel dus dat kon nu. Het voordeel is dat we zeker weten dat het voor ons niet werkt en we de setting van gisteren moeten gaan finetunen.”

De volgende Cross Country Rally is Spanje: “Een leuke rally met normaal gesproken een goed bezet startveld. We kennen de proeven daar dus het is ideaal om ons te meten en de settings van de Toyota Hilux te optimaliseren.”

Van Loon blij dat hij aan de finish is in Qatar 13 Van Loon blij dat hij aan de finish is in Qatar 14 Van Loon blij dat hij aan de finish is in Qatar 15Van Loon blij dat hij aan de finish is in Qatar 16