Het succes is Erik van Loon en Wouter Rosegaar nog niet gegund. Op de moeilijke proeven van de Qatar Cross Country Rally wordt de veerkracht van hen op de proef gesteld. Waar zij erg sterk beginnen met een tweede tussentijd op het eerste checkpoint, gaat het na ongeveer 300 kilometer mis wanneer ze op het dak belanden na een foutje.

“Wat is het hier moeilijk zeg. We begonnen strak en foutloos en verliezen we maar een paar seconden op de leider, maar na CP1 werd het een beetje rommeliger. Ik weet niet precies waardoor het komt want de Toyota Hilux is goed en in de auto zit het ook prima. Op een gegeven moment moeten we links voor een muur, dat deden we, maar we schoten een beetje door en daar lagen we dan. Gelukkig ging het niet snel dus valt de schade mee en kunnen we morgen weer van start,” aldus Van Loon.

Van Loon belandt op het dak tijdens moeilijke proef 7 De proef van morgen gaat 358 kilometer door de woestijn van Qatar, de eerste auto start rond 8:50 (7:50 Nederlandse tijd). “We doen niet meer mee in het klassement. Maar in de voorbereiding op Dakar gaat het om de kilometers, dus om te trainen zitten we hier goed!”

Van Loon belandt op het dak tijdens moeilijke proef 8