• Met Opel Adam winnaar R2-klassement en zelfs 5e in het algemeen klassement
  • Eerste finisher bij tweewielaangedreven auto’s

De Nederlandse rallywereld heeft er een nieuwe sensatie bij. De equipe Timo van der Marel & Rebecca Smart hebben dit weekend met de Opel Adam R2 een voortreffelijke vijfde plaats behaald in de Rally van Putten, temidden van vele krachtiger, vierwielaanaangedreven auto’s met turbomotoren. Vanzelfsprekend viel ook de overwinning in de competitieve R2-klasse na acht klassementsproeven ten prooi aan het Opel Adam-team.

Putten6_7705e

De Rally van Putten telde mee voor het Nederlands Rallykampioenschap en ten opzichte van vorig jaar was het aantal klassementsproeven uitgebreid tot 8, waaronder de Showproef en de Powerstage op het Industrieterrein Harselaar in Barneveld. In totaal moesten de deelnemers 135 wedstrijdkilometers afleggen, maar door de relatief korte verbindingsetappes was de rally toch een compact evenement. De buitenproeven rondom Putten werden op zowel asfalt als onverharde ondergrond gereden, waardoor de vele vierwielaandrijvers in het voordeel waren.

De voortreffelijk prestaties van Timo en Rebecca in de kleine maar oh zo snelle Adam in de Tank S-rally waren ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven en hadden veel waardering geoogst van Opel Motorsport. Voor de Rally van Putten was de Adam dan ook voorzien van een aantal nieuw ontwikkelde onderdelen. Ook was de afstelling weer verder verbeterd op basis van de opgedane ervaringen in de Tank S rally.

Putten2_03ca7

Putten1_86ea7

Putten5_c1ed0

Bij de start waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen, en de Adam-equipe loste die direct vanaf de eerste kilometer in. Timo van der Marel: “We hebben enorme progressie geboekt met de afstelling van de auto en dat was direct te merken op de proeven. De Adam liep als een zonnetje en ook op onverhard konden we de tweewielaandrijvers goed partij geven. Ik denk fat we limiet van de Adam nu aardig kennen. We hadden dit weekend zelfs nog wel sneller gekund, maar dat had niet zoveel zin gehad.”

Dat de Opel Adam in de R2-klasse in handen van Van der Marel de nieuwe ‘car to beat’ is bewijzen wel de tijden van de rappe Opel op de klassementsproeven: alle acht proeven werden gewonnen.

“Het volgende evenement is de bekende ELE-rally op 30 mei aanstaande, dan gaan Rebecca en ik er vol tegenaan,” aldus een zeer blije Timo van der Marel aan de finish.

Putten4_9e6ed

Putten3_dc61b

Ook Adriaan de Vries, directeur van Opel-dealer Nefkens uit Amersfoort, toonde zich verheugd over de prestaties van Van der Marel met de Adam: “Ik ben blij dat we op onze manier een bijdrage kunnen leveren aan de presentie van de Opel Adam in de Nederlandse rallysport, en met succes ook!”

Uitslag Rally van Putten – Algemeen Klassement
1. Van de Heuvel- Bakker Mitsubishi X 1.15.02.3
2. De Koning-Verbaeten Mitsubishi X 1.17.54.1
3. Van Hoof-Jacobs Mitsubishi IV 1.18.12.3
4. Visser-Smeets Mitsubishi X 1.19.45.5
5. Van der Marel/Smart Opel Adam 1.22.02.4