Toyota heeft de Prius vernieuwd. Het design is aangescherpt, maar ook het interieur heeft een update gekregen. Verder is de uitrusting uitgebreid met onder meer een verder verbeterd Toyota Touch 2 multimediasysteem met Go Plus navigatiesysteem dat sneller reageert en intuïtiever te bedienen is. De zelf opladende hybride aandrijflijn is een verfijnde combinatie van een uiterst efficiënte 1,8-liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor.

De eerste Toyota Prius kwam in 1997 op de markt en schudde de automarkt op; een auto met zowel een benzinemotor als een elektromotor die in serieproductie genomen werd, was in die tijd ongekend. ‘Prius’ staat voor ‘vooroplopen’ en inderdaad maakte de Prius de weg vrij voor efficiëntere en schonere mobiliteit. De Prius wordt wereldwijd gezien als een pionier wat betreft hybridetechnologie. Pas jaren later volgden andere automerken. 

Extra laag zwaartepunt 
Toyota heeft de grote lijnen van de Prius intact gehouden; een onderscheidend aerodynamisch design dat een bijdrage levert aan de uitzonderlijk goede milieuprestaties van de auto. De vierde generatie Prius staat op het modulaire voertuigplatform Toyota New Global Architecture (TNGA) met een extra laag zwaartepunt. Hierdoor ziet de Prius er niet alleen dynamischer dan ooit uit, zo rijdt hij ook. 

Evenwichtiger silhouet
De designwijzigingen betreffen onder meer de nieuwe voorbumper en scherper gelijnde Bi-LED-koplampen die de breedte van de voorkant benadrukken. De mistlampen zijn voortaan rond en naar de onderste grille verplaatst. Het lage zwaartepunt van de Prius – voor een meer dynamische rijervaring – wordt kracht bijgezet door de gerestylede voorbumper. Doordat de motorkap iets verhoogd is, sluit deze nu mooier aan op het design van de zijkant zodat een evenwichtiger silhouet is bereikt. De nieuwe horizontale achterlichten benadrukken het lage zwaartepunt van de Prius. Ze wijken duidelijk af van de originele verticaal geplaatste achterlichten en zorgen in combinatie met de trapeziumvorm rond de kentekenplaathouder voor een extra krachtige uitstraling.

Update voor Toyota Prius 6

Keuze uit acht carrosseriekleuren
De vernieuwde Prius is leverbaar met de keuze uit acht carrosseriekleuren. De kleur Emotional Red is vernieuwd en voortaan een Premium Metallic lak met een nog levendiger kleur dan voorheen. Daarnaast is de nieuwe lak Aqua Breeze Blue Metallic toegevoegd.

Hogere kwaliteitsbeleving voor interieur 
Toyota heeft de kwaliteitsbeleving van het interieur verhoogd door de toepassing van nieuwe kwalitatief hoogstaande materialen zoals de stoelbekleding. Ook de stoelen zelf zijn nieuw. Ze bieden meer comfort en ondersteuning. Het interieur is verder voorzien van pianozwarte designaccenten, onder meer bij de middenconsole, de versnellingshendel van de standaard automaat en op het stuurwiel. De bedieningsknoppen van de verwarmbare voorstoelen zijn verhuisd naar de middenconsole waar ze beter onder handbereik zitten. Verder is de draadloze lader voor smartphones groter dan voorheen.

Update voor Toyota Prius 7

Standaard Head-Up Display
Het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem van de Prius is verbeterd; het 7-inch touchscreen is nu ook te bedienen door middel van swipen en in en uit te zoomen met knijpbewegingen. Hierdoor is het intuïtiever te bedienen. Het systeem reageert sneller en biedt voortaan ook spraakbesturing zodat de bestuurder de handen aan het stuur kan houden. Ook het standaard Head-Up Display is geüpgraded. Het bevat nieuwe ‘turn-by-turn’-navigatie met heldere en scherpere graphics. 

Update voor Toyota Prius 8

Leverbaar als Dynamic of Executive
Toyota levert de vernieuwde Prius als Dynamic of Executive. Tot de complete standaarduitrusting van de Dynamic behoren bijvoorbeeld Bi-LED-koplampen, Smart Entry, Climate Control, stoelverwarming vóór, een parkeerhulpcamera achter, een digitale radio (DAB+) en Bluetooth. De Dynamic uitvoering is optioneel uit te breiden met het Multimedia Plus Pack. Dit pakket bevat het Toyota Touch 2 Go Plus navigatiesysteem en JBL audio met 10 speakers. Ook de uitgebreide actieve veiligheid Toyota Safety Sense is aanwezig. Hiertoe behoren onder andere Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert met automatische stuurcorrectie, Pre-collision System, Road Sign Assist en Blind Spot Monitor. 

Update voor Toyota Prius 9

De Prius Executive biedt bovenop de uitrusting van de Dynamic een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, een draadloze oplader voor smartphones, zwart lederen bekleding en een premium audiosysteem van JBL inclusief tien speakers. Inparkeren is extra gemakkelijk dankzij de parkeersensoren vóór en achter en Intelligent Parking Assist (IPA).

Update voor Toyota Prius 10

De vernieuwde Toyota Prius is leverbaar vanaf  32.995 euro en vanaf 15 april bij de dealer te zien.