Union, het oer-Hollandse fietsenmerk, bouwt samen met urban bikers de ideale stadsfiets. Het merk doet een oproep aan alle bikers in Nederland om baanbrekende ideeën, handige oplossingen en slimme innovaties te delen en zo samen de perfecte stadsfiets te maken. Union neemt de twee beste inzendingen in productie. De nieuwe Lite is vanaf nu verkrijgbaar.

01-Union-urban-bike

“We hebben onderzoek gedaan en daaruit komt naar voren dat mensen urban bikes maar weinig vernieuwend vinden. Het aanbod is te standaard, het mag creatiever. De samenleving heeft zich sneller ontwikkeld dan de stadsfiets. Mensen verlangen gewoonweg meer. Het is de hoogste tijd om de stadsfiets weer te laten aansluiten op de wensen van de huidige generatie fietsers. Onze aanpak: crowdsourcing. Iedereen met de kip en het gouden ei, een lumineus idee of een nu nog vaag hersenspinsel mag bij ons aankloppen”, zegt Koen van der Weerd, woordvoerder van Union.

De twee beste ideeën gaan in productie. “Het kan en mag van alles zijn. Mensen die graag onderweg een kopje koffie drinken en een handige cuphouder wensen, kunnen we voorzien. En voor werknemers die hun kat mee naar kantoor nemen, maken we graag een demonteerbare kattenbak op de bagagedrager. Wil je snel je fiets kunnen terugvinden in de overvolle parking bij het treinstation? Dan werken we aan een oplossing waarmee je de fiets gemakkelijk kunt tracen. We zijn reuze benieuwd welke innovaties Nederlanders graag op hun urban bike zien.”

02-EN0A0989

Modulaire fiets
Vernieuwingen komen na de lancering van de fiets als meeropties beschikbaar bij de gloednieuwe Lite die nu verkrijgbaar is. De Lite is een modulaire fiets die mensen aankleden met hun zelf bedachte extra’s. De urban Lite combineert een simplistisch maar trendy design met duurzame materialen. Het model is een sterk staaltje Dutch craftsmanship en wordt nog Hollandser door de samenwerking met de fietsers zelf. De Lite geldt straks als dé signatured bike van fietsend Nederland. Hij is in twee kleuren leverbaar: mat zwart en mat zilver.

03-Lite-zadel

05-frame

06-lampje