Succes voor het GT4-klantenteam GMG Racing afgelopen weekend in het Pirelli World Championship GTS race op Road America in Wisconsin, VS. Coureur George Kurtz won beide races in de AM-klasse met zijn McLaren 570S GT4, waarbij de tweede race zelfs een één-tweetje opleverde voor McLaren met klantenteam KPR op de tweede plaats.

Twee podiumplaatsen voor McLaren 570S GT4 4

Waar de tweede race, die een aantal keer werd onderbroken, een relatief gemakkelijke overwinning was voor Kurtz, moest hij in de eerste race behoorlijk knokken om als tweede over de finish te komen, na in de laatste minuten door een rivaal te zijn ingehaald. Desondanks verdiende hij toch de overwinning nadat de wedstrijdleiding besloot zijn tegenstander een straf op te leggen vanwege onnodig contact tussen beide bolides. Een dubbele podiumplaats voor de McLaren 570S GT4 was het resultaat, met Mark Klenin van KPR op de derde plaats na als zesde te zijn gestart.

Safety car
De tweede race, waarin meerdere keren de safety car werd ingezet en later zelfs een rode vlag wapperde als gevolg van incidenten, werd van begin tot eind door Kurtz geleid. Klenin vocht zich een weg naar de tweede positie en zo werd het een finish in dubbele formatie voor beide McLaren-klantenteams.

Punten
Ook Pirelli’s World Challenge GT-raceklasse kwam in actie op het stratencircuit Road America. Fabrieksrijder Alvaro Parente van team K-PAX Racing wist zijn McLaren 650S GT3 naar de negende en de zesde plaats te sturen in de twee sprintraces van elk 50 minuten. Hij scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

1000 km
Maar liefst vier 650S GT3’s van Strakka Racing kwamen in actie in het zuiden van Frankrijk. Het team leverde een felle strijd in de 1000 km van Circuit Paul Ricard, de laatste race van de Blancpain Endurance Cup voor de legendarische Total 24 Uur van Spa-Francorchamps volgende maand.

De hoogste finish was voor de 650S GT3 met startnummer 43 van fabrieksrijder Jonny Kane, Academycoureur David Fumanelli en Sam Tordoff: zij behaalden de 16e positie.