Als je de laatste tijd door Putten rijdt zie je overal aangeplakt dat Beach on Wheels weer op 29 & 30 augustus 2014 op het evenemententerrein Nulde voor de derde keer van start gaat. Dat de entreeprijs verlaagd is naar € 10,00 en dat bier, blik en glas niet meegenomen mogen worden. Maaaaaar……er staat ook aangeplakt door RTV Gelderland dat Beach on Wheels door deze omroep wordt gecoverd.

Men komt met twee teams en in totaal 14 personen. Er zal een opname-  en montageunit meekomen, want op 31 augustus gaat niet minder dan 28 minuten (!) de lucht in. En draait dan 24 uur in één uurs cyclus.
Van dit gegeven hebben wellicht Nancy van de Ven (5e in wereldkampioenschap) en Mandy Koning uit Utrecht (onze enige GP-rijdster) lucht gekregen. Zij hebben zich op het laatste moment aangemeld en willen zich in de kijker rijden.
Er is op beide dagen een uitgebreid motorcross programma op het verkorte, meer technische circuit met ingebouwde wipe-out zone vol obstakels. Met name de, een heel uur durende, BoerenNachtCrosses voor solo’s en quads die ’s avonds op het verlichte circuit plaatsvinden zijn razend spectaculair en daar om ook zeer populair bij het publiek.

Naast ’t motocrossprogramma heeft de organisatie – zeker nu de TV aanwezig is – gezorgd voor een aantrekkelijk nevenprogramma. Zo wordt het NK vrouw sjouwen over een hindernisparcours gehouden en willen we wel weten wie de meeste knakworsten kan eten.
Voor de Nederlandse Stichting, die de dodelijke spierziekte ALS ondersteunt, hopen we voor de camera’s een massale Ice Bucket Challenge te houden (zie www.beachonwheels.nl).

Genoeg om beide dagen vrij te houden en twee hilarische dagen pret te hebben.

Schermafbeelding 2014-08-25 om 14.18.41