Na een kleine twintig kilometer in de eerste stage van de Dubai International Baja vindt Erik van Loon zijn Waterloo. Problemen met de kop van de tussenas zorgen ervoor dat Van Loon vroegtijdig de proef moet verlaten en daardoor geen klassering kan neerzetten tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Tijdens de lange stage van morgen zullen Van Loon en Wouter Rosegaar wel starten ter voorbereiding op de wedstrijd in Qatar volgende maand.

Tussenas nekt Van Loon in Dubai 10 “Dit is heel erg jammer,” vertelt Van Loon. “Voor de proef hoorden we al iets trillen, na een paar kilometer was duidelijk dat het erg moeilijk zou worden om de stage uit te rijden. Dus een aantal kilometer later zijn we de stage uitgereden om meer schade te voorkomen. We zijn nu weer terug in de service en de monteurs gaan nu aan de slag. De stage van vanmiddag mogen we niet rijden, maar morgen mag dat wel. Zo zijn de reglementen, dat is jammer want uiteindelijk willen we zoveel mogelijk kilometers maken.”

Tussenas nekt Van Loon in Dubai 11Morgen staat dan ook vooral in het teken van wedstrijdritme opdoen. “Ik wil graag een goede tijd noteren morgen en de lokalen laten zien dat ze in Qatar rekening moeten houden met ons. Maar het belangrijkste is rijden en vertrouwen opdoen om een goed resultaat neer te kunnen zetten over een aantal weken.”

Tussenas nekt Van Loon in Dubai 12