sage stills

Land Rover tilde de viering van zijn 70-jarig jubileum naar nog grotere hoogte door een bezoek aan een kleine gemeenschap in West-Bengalen. Een dorp dat voor in de strijd om het bestaan volledig vertrouwt op klassieke Land Rovers.

De afgelegen stek diep in de Himalaya staat ook wel bekend als ‘Land of Land Rovers’. In een film, die vandaag in première is gegaan, is te zien hoe bewoners de spectaculaire 31 kilometer lange tocht van Maneybhanjang in West-Bengalen afleggen naar Sandakphu. Met hun Land Rovers overwinnen ze torenhoge hellingen, met stenen bedekte tracks en trotseren ze verraderlijke weersomstandigheden. Dat zijn slechts enkele uitdagingen die ze op weg naar hun dorp op een hoogte van 3.636 meter moeten doorstaan.

trektocht met klassieke land rovers door himalaya 18

Een team van Land Rover zocht het dorp op en de opmerkelijke klassieke modellen die hier nog immer van grote betekenis zijn door de ongenaakbare terreinkwaliteiten. De videoregistratie past in de reeks festiviteiten ter viering van het feit dat het dit jaar 70 jaar geleden is dat de eerste Land Rover aan het publiek werd getoond op de Nederlandse AutoRAI van 1948. Gedurende heel 2018 zijn er diverse festiviteiten, waaronder een speciale uitzending, records brekende konvooien en een tentoonstelling in het Londense Design Museum. Bekijk de film hier

trektocht met klassieke land rovers door himalaya 19

trektocht met klassieke land rovers door himalaya 20
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 21
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 22
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 23
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 24
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 25
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 26
Landrover
trektocht met klassieke land rovers door himalaya 27
Landrover

trektocht met klassieke land rovers door himalaya 28