De Toyota Land Cruiser is vernieuwd. Het verbeterde onderstel en nieuwe geavanceerde systemen zorgen ervoor dat de nieuwe Land Cruiser technologisch tot de meest geavanceerde terreinauto’s ter wereld behoort. De Land Cruiser beschikt zowel over superieure on road als off road capaciteiten. Ook heeft de vernieuwde Land Cruiser een nog krachtiger uiterlijk en een verder verfijnd interieur. Met dit alles onderstreept de Land Cruiser, gecombineerd met een fors trekvermogen, opnieuw zijn ijzersterke reputatie in de wereld van terreinwagens.

Met een erfgoed van meer dan 60 jaar is de Toyota Land Cruiser een icoon in de wereld van de terreinauto’s. Zijn ongeëvenaarde prestaties en duurzaamheid hebben de Land Cruiser een onverwoestbare reputatie bezorgd. Wereldwijd heeft de auto miljoenen kopers getrokken, die de auto gebruiken onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Vele professionals – zoals brandweer, bosbeheerders, strandwachters – zouden hun werk niet goed kunnen uitvoeren zonder de Toyota Land Cruiser.

Krachtige uitstraling
Voor professionele gebruikers van de Toyota Land Cruiser zijn niet alleen zijn prestaties in het terrein van belang, maar ook zijn uitstraling. De vormgeving is nog krachtiger en de afwerking ligt op een nog hoger niveau. Het vernieuwde uiterlijk is gebaseerd op meerdere karakteristieke stijlelementen van zijn voorgangers. Het klassieke Land Cruiser-front is op een moderne manier opnieuw vormgegeven en de verticale lijnen in de vernieuwde grille benadrukken het stoere karakter van de Toyota. Aan de achterzijde zijn nieuwe lichtunits met helder glas en rode accenten gemonteerd. Net als in de koplampunits zijn in de achterlichtunits Land Cruiser-logo’s opgenomen.

Vermogen en koppel
De nieuwe Land Cruiser is beschikbaar in 3-deurs en 5-deurs variant en biedt keuze uit twee EURO 5+ motoren. De eerste is een 4,0 liter V6 benzinemotor (207 kW/282 pk, 385 Nm koppel). De andere motor is een 3,0 liter viercilinder common-rail turbodiesel (140 kW/190 pk, 420 Nm koppel). Beide versies kennen een maximaal aanhanggewicht van 3.000 kg. De benzinemotor in de 5-deursversie is gekoppeld aan een automatische vijftrapstransmissie; de dieselmotor is te combineren met een automatische vijftrapstransmissie of een handbediende zesversnellingsbak.

Toyota Land Cruiser: krachtige alleskunner 5

Toyota Land Cruiser: krachtige alleskunner 6

Toyota Land Cruiser: krachtige alleskunner 7

Toyota Land Cruiser: krachtige alleskunner 8