Met de nieuwe PROACE bedrijfswagens is Toyota in Nederland inmiddels hard aan het groeien. Een volgende stap zet Toyota Nederland door de PROACE 4×4 te introduceren. Aan het begin van de Paris Motor Show (4-14 oktober) sloten Toyota importeur Louwman & Parqui en Automobiles Dangel hiertoe een overeenkomst. De PROACE 4×4 komt eind november al naar Nederland.

Automobiles Dangel is sinds 1975 actief in het aanpassen van personen- en bedrijfswagens naar 4×4 aandrijving. Dit van origine als verlengstuk van PSA Group, de partner waarmee Toyota de PROACE bedrijfswagens ontwikkelde en bouwt. In opdracht van Louwman & Parqui gaat Automobiles Dangel een brede lijn van PROACE modelvarianten voorzien van het ingenieuze Dangel 4×4 systeem dat standaard voorzien is van elektronisch inschakelbare 4×4. Hierdoor is de uitstoot en het brandstofverbruik onder normale rijomstandigheden zeer laag, met een gunstig effect op de total costs of ownership (TCO).

Versterking 4×4 aanbod
Toyota levert in Nederland sinds vele jaren een hele reeks aan 4×4 modellen. Van de eveneens op de Paris Motor Show gelanceerde totaal nieuwe Toyota RAV4, de onverwoestbare Toyota Hilux en de iconische Toyota Land Cruiser. De nieuwe Toyota PROACE 4×4 completeert het levergamma voor klanten die een bestelwagen zoeken met een inhoud van 4,6 tot 6,6 m3 met vierwielaandrijving.