Toyota GAZOO Racing heeft de Rally van Zweden op zijn naam geschreven, net als in 2017 en 2019. In de tweede ronde van het World Rally Championship (WRC) 2020 reed Elfyn Evans soeverein naar de eindzege, waarmee de Brit zijn eerste overwinning behaalde met de Toyota Yaris WRC.

Behalve Evans eindigde ook Kalle Rovanperä op het podium. Het 19-jarige rallytalent uit Finland, dat dit jaar zijn WRC-debuut beleeft bij Toyota GAZOO Racing, werd knap derde na een spannende strijd met voormalig WRC-kampioen en teamgenoot Sébastien Ogier. Daarmee is Rovanperä de jongste podium-finisher ooit in een WRC-ronde, ruim twee jaar jonger dan de vorige recordhouder.

Toyota GAZOO Racing wint Rally van Zweden 3
2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Met het dubbele podium in de Rally van Zweden beleeft Toyota GAZOO Racing een uitstekende start van het WRC-seizoen 2020, met een eerste plaats in zowel het rijdersklassement als het constructeursklassement van het World Rally Championship.

“Het is een absoluut topresultaat voor ons hier. Elfyn was dit weekend oppermachtig en schreef bovendien geschiedenis door als eerste Brit de Rally van Zweden te winnen”, zegt teamleider Tommi Mäkinen. “Het was ook ongelooflijk hoe Kalle in de etappe presteerde. Hij reed deze stage voor het eerst in deze auto en was desondanks sneller dan iedereen. Ik denk dat we op dit moment een ‘dreamteam’ hebben. Het gevoel is ontzettend goed en de teamgeest is nog nooit zo hoog geweest. Ik kan alleen maar glimlachen en trots zijn.”

Toyota GAZOO Racing wint Rally van Zweden 4
2020 FIA World Rally Championship / Round 02 / Swedish Rally / February 13-16, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT