De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports maakt zijn debuut op de komende Autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018). De geheel nieuwe Corolla kenmerkt zich door een krachtig ontwerp waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen de slanke, verfijnde Touring Sports, de sportieve Hatchback en de elegante Sedan. Met keuze uit twee nieuwe hybride-aandrijflijnen bekleedt de Corolla Touring Sports een unieke positie in zijn klasse. Met name de 132 kW/180 pk hybride is voor de zakelijke dieselrijder, die veel vermogen is gewend, een prima alternatief.

Twee nieuwe hybride-aandrijflijnen
Geheel in lijn met de voortdurende focus op het gebied van zelfopladende hybridetechnologie wordt de Toyota Corolla Touring Sports, evenals de Corolla Hatchback, leverbaar met de keuze uit twee nieuwe hybride-aandrijflijnen en ‘slechts’ één conventionele benzinemotor. Behalve de 1,2-liter turbomotor met 85 kW/116 pk is er keuze uit de vernieuwde 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk en de volledig nieuwe, krachtige 2.0 Hybrid met 132 kW/180 pk waarmee de Corolla een unieke positie inneemt. Geen enkele conventionele aandrijflijn biedt dezelfde combinatie van prestaties en efficiency. De nieuwe Toyota Corolla Sedan komt alleen als 1.8 Hybrid naar Nederland.

Toyota Corolla Touring Sports debuteert op Autosalon 10

Toyota New Global Architecture (TNGA)
De Corolla 1.8 Hybrid en 2.0 Hybrid staan garant voor geruisloze, intuïtieve, responsieve en zelfladende aandrijftechniek tegen zeer gunstige gebruikskosten (total cots of ownership). Deze voordelen gaan bovendien gepaard met extra rijcomfort, stabiliteit en rijplezier dankzij het nieuw ontwikkelde TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) waarop alle uitvoeringen van de Corolla gebaseerd zijn.

De nieuwe Toyota Corolla maakt gebruik van beproefde MacPherson-voorwielophanging met veerpoten, een geheel nieuwe multi-link achterwielophanging en nieuwe kleptechnologie in de schokdempers. Het TNGA-platform biedt een verbeterde wendbaarheid en stabiliteit dankzij het lage zwaartepunt door de lagere plaatsing van de motor en de gunstige plaatsing van de hybridebatterij onder de achterbank.

Europees design
De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports is in Europa ontworpen. Dankzij de toepassing van het TNGA-platform kon de Touring Sports worden ontwikkeld als een op zichzelf staand model in plaats van ‘slechts’ een variant van de Corolla Hatchback.

Toyota Corolla Touring Sports debuteert op Autosalon 11

De Touring Sports kenmerkt zich als een robuuste, elegante shooting brake. Het silhouet wordt versterkt door de brede wielkasten, om de wielen verder naar buiten te kunnen plaatsen – waardoor de Corolla visueel versterkt wordt. De achterzijde valt op door de brede schouders, ver uit elkaar geplaatste LED-achterlichtunits en een licht aflopende achterruit.

Bi-tone
Uniek in deze klasse is de mogelijkheid van een bi-tone exterieurkleur, waarbij de dynamische uitstraling van de Corolla Touring Sports wordt benadrukt door de zwarte afwerking van het dak, de dakrails, de buitenspiegelkappen en de onderste grille.

Toyota Corolla Touring Sports debuteert op Autosalon 12

Premium ambiance
Het interieur van de nieuwe Corolla Touring Sports is ontworpen om een ruime, moderne cabine te creëren waarin nieuwe texturen en kleuren worden gecombineerd met het hoogste niveau van visuele en tastbare kwaliteit. Dat geldt vooral voor de Corolla Touring Sports die specifiek ontwikkeld is voor veeleisende, Europese klanten.

De nieuwe Corolla wordt binnenin gekenmerkt door hoogwaardige techniek en premium comfortvoorzieningen die afhankelijk van de uitvoering standaard of optioneel zijn. Denk aan een premium head-up display, het JBL GreenEdge Premium Sound System, een draadloze telefoonlader en het Toyota Touch Multimedia System.

Lange wielbasis
Een belangrijk voordeel van het nieuwe TNGA-platform is de lagere heuppositie in de voorstoel, wat gepaard gaat met een lager zwaartepunt van de auto en een verbeterde rijpositie voor de bestuurder. Mede dankzij de lange wielbasis van 2.700 mm behoort de beenruimte achterin de Corolla Touring Sports tot de ruimste in zijn klasse en is hij D-segment waardig. De wielbasis is daarmee gelijk aan die van de uitgaande Toyota Avensis.

Met een royale bagageruimte van 598 liter inhoud (VDA) en talrijke voorzieningen voor extra gebruiksgemak staat de Corolla Touring Sports garant voor een hoge mate van praktische bruikbaarheid voor uiteenlopende doeleinden.