HyperFocal: 0

Na de Toyota Corolla Hatchback op de Autosalon van Geneve en de Touring Sports op de Autosalon van Parijs, beleeft nu de Sedan als derde modelvariant zijn werelddebuut.

Vloeiend en dynamisch design
Van de Toyota Corolla zijn er sinds de lancering van de eerste generatie in 1966 meer dan 46 miljoen exemplaren in meer dan 150 landen verkocht. De nieuwe Corolla Sedan borduurt voort op het vloeiende en dynamische design van de twaalfde generatie van de Corolla. De Sedan heeft hetzelfde brede en lage voorkomen als de andere modelvarianten als uitvloeisel van het nieuwe TNGA-platform. Tegelijkertijd is de Corolla Sedan een op zichzelf staande modelversie binnen de Corolla familie mede dankzij een uiterlijk dat luxe uitstraalt.

Toyota Corolla familie compleet met Sedan 13

Uitgesproken front
De voorkant valt op door de dynamische grille met een driedimensionaal ontwerp, geflankeerd door scherp gestileerde koplampen en krachtig ogende zijschermen; het gezicht voor alle nieuwe Corolla modellen. De lijnen van het front zijn doorgetrokken in de flanken van de auto. Dat geeft de Corolla Sedan een lage en dynamische uitstraling.

Achterlichtunits specifiek voor Corolla Sedan
De achterkant van de Corolla Sedan is geheel in lijn met de voorkant door zijn dynamisch gevormde bumper en stijlvolle kofferbakklep. De unieke achterlichten, specifiek voor de Sedan, worden door een chromen sierlijst met elkaar verbonden. LED-verlichting voor en achter met een heel eigen verlichtingssignatuur maakt de Corolla Sedan heel herkenbaar.

Toyota Corolla familie compleet met Sedan 14

Meer beenruimte, comfort en innovatieve features
De Corolla Sedan heeft een wielbasis van 2.700 millimeter, identiek aan die van de Touring Sports. Dat resulteert in meer beenruimte en comfort voor de passagiers achterin. Draadloos telefoon opladen, een 8-inch multimedia touchscreen, een 7-inch informatiedisplay en het optionele head-up display zijn enkele technologische hoogtepunten van het kwalitatief sterke interieur.

Toyota New Global Architecture (TNGA)
Het nieuwe TNGA-platform zorgt voor een in deze klasse ongekend fijne rijervaring. Een laag zwaartepunt, een zestig procent stijvere carrosserie en een geheel nieuwe multi-link achterwielophanging dragen bij aan een beter rijgedrag en een betere stabiliteit, zonder verlies van comfort.

Toyota Corolla familie compleet met Sedan 15

Corolla Sedan alleen met 1.8-liter hybride elektrische-aandrijflijn
De 1.8-liter hybride elektrische-aandrijflijn produceert 90 kW (122 pk). De aandrijflijn is stil, intuïtief en assertief. De zelfladende EV-technologie maakt opladen via een stekker niet nodig. De Corolla Sedan heeft lage eigendomskosten, een uitstekend verbruik van slechts 3.4 l/100 km (WLTP 4.3 l/100 km) en een CO2-uitstoot van slechts 77 g/km1 (WLTP 98 g/km). Tijdens dagelijks gebruik is het mogelijk om vijftig procent van de tijd elektrisch te rijden.

Maximaal comfort & actieve veiligheid
Alle TNGA-gebaseerde modellen beschikken over de nieuwste actieve en passieve veiligheidssystemen. De Corolla Sedan vormt hierop geen uitzondering met zijn doordachte Toyota Safety Sense-technologieën. Het nieuwe Toyota Safety Sense actieve veiligheidssysteem bestaat uit een Pre-Collision System (PCS) met dag en nacht voertuigherkenning en overdag fietsherkenning. Daarnaast bevat Toyota Safety Sense Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA) met stuurassistentie, Road Sign Assist (RSA) en Automatic High Beam (AHB). 

Toyota Corolla familie compleet met Sedan 16

Lane Trace Assist
Lane Trace Assist is nieuw. Dit systeem, dat ook aanwezig is op de Hatchback en Touring Sports, assisteert de bestuurder via kleine stuurbewegingen om de auto tussen de lijnen op de rijbaan te laten rijden. Het systeem werkt ook in flauwe bochten op de snelweg.