De nieuwe AYGO biedt verbeterde rijeigenschappen. De wielophanging is aangepast en de software van de stuurbekrachtiging geüpdatet. Dit heeft geresulteerd in een snellere reactietijd en een preciezere besturing. Hierdoor levert de AYGO meer rijplezier dan ooit.

De vernieuwde 1,0-liter benzinemotor steeg qua vermogen naar 53 kW/72 pk. De CO2-uitstoot is onder WLTP verlaagd naar 86 gr/km. Op basis van de NEDC-norm was dit voorheen 88 gr/km. De nieuwe motor biedt een optimale balans tussen kracht en efficiency en levert meer trekkracht bij lagere toerentallen. Ideaal in stadsverkeer. De motor kent een meer verfijnde stationaire loop dankzij de verbeterde balans-as. Dat maakt de AYGO stiller en brengt het comfort op een hoger niveau.
 Toyota AYGO hipper dan ooit 19

Herkenbare LED-verlichting
De standaarduitrusting van de nieuwe AYGO bestaat uit onder meer LED-dagrijverlichting, LED-verlichting achter, een 12V-aansluiting, een in hoogte verstelbaar stuur, een neerklapbare achterbank met instelbare hoofdsteunen en een Stop & Start systeem. Het tweede uitrustingsniveau (x-fun, vanaf 13.145 euro) voegt hier onder meer airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór en een radio met AUX- en USB-aansluiting en vier speakers aan toe. Luxere uitrustingsniveau ’s zijn standaard voorzien van Apple CarPlay én Android Auto. 

Toyota AYGO hipper dan ooit 20

Opvallend X-design
De nieuwe Toyota AYGO behoudt zijn uitgesproken, opvallende X-design aan de voorkant. Dat is echter niet langer twee- maar driedimensionaal. Het karakteristieke frontdesign is krachtiger en oogt nog herkenbaarder. Met zijn gewijzigde en scherp gelijnde ‘Keen Look’-koplampen – inclusief geïntegreerde LED-dagrijverlichting – weet de AYGO de aandacht te trekken.

Toyota AYGO hipper dan ooit 21

Extra aantrekkelijke AYGO x-first
Voor snelle beslissers levert Toyota tijdelijk de extra aantrekkelijke AYGO x-first. Standaard is onder meer een x-beat audiosysteem met vier premium speakers en een subwoofer van 160 watt. Verder profiteert de koper van een x-connect 7-inch multimediascherm met digitale radio (DAB+), Android Auto, Apple CarPlay en MirrorLink™. De AYGO x-first staat op zwartgepolijste 15-inch lichtmetalen velgen en is voorzien van privacy glass voor de achterruit en zijruiten achter. De AYGO x-first is er voor 14.945 euro. Het voordeel bedraagt 1.395 euro. Met Toyota Private Lease is de AYGO x-first leverbaar voor 239 euro per maand. 

Toyota AYGO hipper dan ooit 22

Toyota AYGO hipper dan ooit 23

Toyota AYGO hipper dan ooit 24