De Tour de France staat op het punt van beginnen, dus is ook de ŠKODA KAROQ klaar voor de start. De nieuwe compacte SUV wordt op 1 juli als volgauto ingezet tijdens de 14 kilometer lange tijdrit in Düsseldorf. De KAROQ ondersteunt drie equipes en is voor de gelegenheid uitgerust met onder meer radioapparatuur.

Het Grand Départ van de Tour de France vindt voor de eerste keer in dertig jaar weer plaats in Duitsland. De eerste tijdrit gaat van de Messe Düsseldorf, langs de oevers van de Rijn, naar de beroemde Königsallee en terug. Het publiek zal er kunnen kennismaken met de ŠKODA KAROQ, die pas eind dit jaar op de markt komt. Er zijn drie exemplaren aanwezig. Ze ondersteunen teams uit Nederland (Team LottoNL – Jumbo), België (Lotto Soudal) en Zuid-Afrika (Team Dimension Data for Qhubeka) tijdens de 14 kilometer lange tijdrit. De ŠKODA’s vervoeren niet alleen reserveonderdelen voor de fietsen, maar hebben ook vertegenwoordigers van de teams aan boord, die via een radioverbinding in contact staan met hun renners.

De drie exemplaren van de ŠKODA KAROQ zijn uitgevoerd in teamkleuren. Team LottoNL – Jumbo gebruikt een geel met zwarte KAROQ, Lotto Soudal een rood met witte en Team Dimension Data for Qhubeka een zwart, wit en groene. Op het dak van alle drie ŠKODA’s prijkt de slogan “RIDE ON WITH #KAROQ”.

Tour Karoq 4

Gemaakt voor de Tour
Het is alsof de ŠKODA KAROQ gemaakt is voor het op twee na grootste sportevenement ter wereld. Dankzij zijn Dynamic Chassis Control (DCC) – met keuze uit drie rijmodi – en zijn elektromechanische stuurbekrachtiging is de KAROQ minstens zo sportief als de wielrenners. De allrounder is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps DSG-automaat. Er zijn vijf motoren leverbaar voor de compacte SUV, met vermogens van 85 kW (115 pk) tot en met 140 kW (190 pk). Het interieur van de KAROQ biedt meer dan genoeg ruimte voor radioapparatuur en teamvertegenwoordigers. Door zijn ingebouwde wifi-hotspot kunnen passagiers bovendien altijd online zijn. Daarbij is de KAROQ de eerste ŠKODA met een volledig digitaal instrumentenpaneel. Het display daarvan kan worden ingesteld op de voorkeuren van de bestuurder. Een andere slimme optie is Virtual Pedal. Met deze ‘Simply Clever’-oplossing is het mogelijk om de kofferklep te openen door simpelweg met een voet onder de achterbumper te bewegen.

Historisch verbonden met wielrennen
ŠKODA is al 14 jaar de officiële partner van de Tour de France. Tijdens het 23 dagen durende evenement leggen de 250 volgwagens en organisatieauto’s van ŠKODA in totaal 2,8 miljoen kilometer af.

De nauwe band tussen het traditierijke Tsjechische merk en de wielersport gaat ver terug. 122 jaar geleden begonnen de oprichters van het bedrijf, Václav Laurin en Václav Klement, met de fabricage van fietsen voordat ze overstapten op de productie van auto’s. De wielersport speelt een belangrijkere rol in ŠKODA’s sponsorstrategie. Naast de Tour de France en de Vuelta a España in Spanje ondersteunt het bedrijf nog andere internationale en nationale wielerwedstrijden alsmede andere populaire sportevenementen.