• Tom Coronel beste Nederlander in eerste race
  • Dubbele Top 10 klassering

Binnen de mogelijkheden van dit moment presteerde Tom Coronel tijdens de elfde en twaalfde FIA WTCC race op de Slovakia-Ring in Bratislava maximaal. Tot tweemaal toe moest hij vanaf de vijftiende plaats starten en proberen zich in de punten te rijden. Met wat geluk en door slim te rijden resulteerde dat voor de Nederlander met de ROAL Motorsport Chevrolet Cruze in een negende en tiende plaats en weer kostbare WK-punten bij zijn totaal.

FIA WTCC Slovakia, Slovakiaring 19 - 21 June 2015

“We staan momenteel echt in de overlevingsmode”, begint Tom Coronel na afloop zijn verhaal. “Het was weer een loodzwaar weekend, waarbij het niet lukte aansluiting bij de middenmoot te krijgen. De kopgroep is echt een stap te ver, maar ik zou in de kwalificaties toch wel wat verder naar voren moeten staan. Wij hebben ook nu weer van alles geprobeerd, maar krijgen de set-up niet zoals die moet zijn. Terwijl andere Chevy’s die snelheid wel hebben. Wat ik mis is tractie bij het uitkomen van de bocht en daardoor mis je ook op de rechte stukken telkens te veel snelheid. Daarbij hebben wij nu ook nog eens 50 kilo extra ballast in de auto liggen en dat maakt het niet makkelijker. Ik ben dan ook blij dat teammanager Robert Ravaglia vanmiddag heeft aangekondigd dat wij na de volgende race op Paul Ricard op de dag er na gaan testen om op die manier de set-up beter voor elkaar te krijgen. Er is nu echt werk aan de winkel!”

FIA WTCC Slovakia, Slovakiaring 19 - 21 June 2015

FIA WTCC Slovakia, Slovakiaring 19 - 21 June 2015

“Terugkijkend op dit weekend op de Slovakia –Ring ben ik blij met de WK-punten die wij hier hebben gescoord. Heel eerlijk was dat niet helemaal mijn verdienste, want het kwam vooral ook omdat anderen uitvielen. Maar, op zo’n moment moet je er wel zijn en dat was het geval. Tegen het eind van de eerste race ging het eigenlijk nog wel lekker en had ik ook nog wat aan mijn banden. Heel anders was het aan het einde van de tweede race. Ik zat tussen drie Honda’s in met nog nauwelijks grip. Op de mannen die voor mij reden (Michelisz en Monteiro, red.) hield ik wat afstand om maximaal te profiteren als het mis zou gaan en om nog iets aan de downforce te hebben. Daarmee kwam Nestor Girolami wel steeds dichterbij en ik moest echt verdedigen om die tiende plek in ieder geval vast te houden. Het is weer gelukt om punten te pakken en met de test na de volgende race in het vooruitzicht hoop ik op een mooi tweede deel van het seizoen”, aldus Tom Coronel.