Tesla presenteerde zijn eerste pick-up model, de Cybertruck, in Los Angeles. Het ontwerp is betreft een prototype, die nagenoeg gereeds is voor serieproductie. Eind 2021 komt deze 100% elektrische 4×4 op de markt.Elon Musk onthulde de Cybertruck in een futuristische Bladerunner-look tijdens de LA Autoshow. Voor de truck is een nieuwe body ontwikkeld, waarbij een soort skeletstructuur is gevormd. “Beginnend met een bijna ondoordringbaar exoskelet, is elk onderdeel ontworpen voor superieure sterkte en uithoudingsvermogen, van de ultra-harde 30x koudgewalste roestvrijstalen structuur van de huid tot Tesla pantserglas,” aldus Tesla.

Het hoekige exterieurontwerp is doorgetrokken in het interieur, met slechts een 17-inch aanraakscherm, vergelijkbaar met dat van een Model 3. Ook het stuurwiel is niet meer rond, maar is aangepast aan de Bladerunner-look. Er is plaats voor 6 inzittenden.

Twee interessante details voor de gebruikers van de pickup: de cover van de laadruimtea kan worden ingetrokken. En de laadklep kan niet alleen horizontaal worden geopend, maar de toegang kan ook verder worden verlaagd. Met extra uitschuifbare elementen kan een hellingbaan worden gevormd. Dit maakt het laden van bijvoorbeeld een motorfiets of squad eenvoudig.

 

Drie verschillende prestatieversies
Tesla heeft drie aandrijvingsopties aangekondigd – met één, twee en drie motoren. Het instapmodel met een motor achteraan heeft een actieradius van 400 kilometer, een acceleratie van 0 naar 100 in 6,7 seconde en een topsnelheid van 177 km/u, een laadvermogen van 1.580 kilogram en een prijs van 39.900 dollar.

Het vierwielmodel heeft een actieradius van 480 kilometer, een acceleratie van 4,5 seconden tot 60 mijl en een topsnelheid van 193 km/u, een laadvermogen van 1.580 kilogram en een prijs van 49.900 dollar.

De driemotorige variant heeft een bereik van 800 kilometer, een acceleratie van 2,9 seconden tot 60 mijl en een topsnelheid van 209 km/u, een laadvermogen van 1.580 kilogram en een prijs van 69.900 dollar. Tesla gaf geen informatie over de batterij specificatie van de drie modellen.

De introductie van de Cybertruck verliep niet geheel vlekkeloos. Musk wilde demonstreren dat de truck is voorzien van onbreekbaar glas. Op het podium werd de daad bij het woord gevoerd, waarna echter bleek dat de ramen niet bestand waren tegen de impact. Musk reageerde spontaan, dat de stalen kogel in ieder geval niet door het raam ging.

Tesla’s futuristische Cybertruck 16

Video: https://youtu.be/m7atGkba-Z8