• Opvallende Maserati-expositie tot en met 31 augustus 2014
  • 30 historische Maserati-modellen markeren in Brussel 100-jarig bestaan van Maserati

Ruim 300 officiële genodigden, waaronder VIPs en bekende politici, gaven op 10 juli acte de présence bij de officiële opening van de indrukwekkende Maserati-tentoonstelling in het Autoworld Museum in Brussel. Daar wordt tot eind augustus een prachtige collectie van historische Maserati-modellen getoond om in België en Luxemburg het heuglijke feit te vieren van het honderdjarig bestaan van het fameuze Italiaanse automerk. Sinds de opening van de beurs hebben al 2.500 mensen de beurs met een bezoek vereerd.

Maserati kan terugzien op een indrukwekkende automobielgeschiedenis van 100 jaar en behoort al vele tientallen jaren tot de absolute top van de wereldwijde auto-industrie. De 100e verjaardag van het merk met de drietand is voor het beroemde museum in Brussel dan ook aanleiding om in samenwerking met Maserati Belux de aantrekkelijke zomertentoonstelling te organiseren.

Op 4 juli gingen de doeken van de meer dan 30 historische Maserati-modellen. Laurent De Backer, Area Manager BeLux: “Wereldwijd wordt met belangrijke evenementen het eeuwfeest van Maserati gevierd, zoals ik Modena de tentoonstelling Museo Casa Enzo Ferrari, het toneel voor een aantal uiterst spraakmakende modellen uit de historie van Maserati. De getoonde modellen in Brussel zijn ter beschikking gesteld door verzamelaars uit België, Nederland en Duitsland en wij hen zeer erkentelijk daarvoor. Ze geven de bezoekers een goed beeld van de geschiedenis van ons merk. Daarnaast maakt Maserati wereldwijd een enorme groei door en dat wordt gemarkeerd door de show van de hedendaagse Maserati-modellen, zoals de nieuwe Ghibli en Quattroporte. Ik hoop dat veel bezoekers de weg naar het Autoworld Museum zullen weten te vinden.”

Een speciale Maserati Centennial website,www.maserati100.com, houdt vrienden, fans, klanten en verzamelaars van Maserati geïnformeerd over alle activiteiten in het kader van 100 jaar Maserati. Het hoogtepunt van de festiviteiten wordt de officiële ‘Maserati Gathering’, van 19 t/m 21 september 2014 in Modena, terwijl het Centennial-jaar van Maserati officieel wordt afgesloten op zondag 14 december 2014 met een speciaal, groots evenement.

DSC_2435_0f17f DSC_2647_92fe9 DSC_2370_4f58c DSC_2363_3d267