Talbot Lago T150 SS Teardrop Coupé

De internationale vakjury van het Concours d’élégance Paleis Het Loo verkoos unaniem de Talbot Lago T150 SS Teardrop Coupé uit de collectie van het Louwman Museum tot ‘Best of Show’ oftewel de mooiste auto van het concours. De ‘teardrop’, de traan, is het meesterwerk van de Parijse carrossiers Figoni & Falaschi, die bekend staan om hun flamboyante en stijlvolle carrosserieontwerpen.

Talbot Lago wint Concours D'élégance Paleis het Loo 2
Talbot Lago T150 SS Teardrop Coupé

Best of Show
Juryvoorzitter Wim Oude Weernink: “De Talbot Lago is de ultieme vooroorlogse extravaganza op het gebied van carrosserieontwerp. De vormgeving is intuïtief door de stroomlijn bepaald en niet door de windtunnel. Dat maakt de auto ongeëvenaard elegant. Wie de auto heeft gezien, kan niet anders concluderen dat Figoni & Falaschi een kunstwerk hebben neergezet. De auto is niet alleen een van de topstukken van het Louwman Museum, maar zonder twijfel ook de mooiste auto van het concours en een terechte winnaar.“

Concours d’élégance
Het Concours d’élégance Paleis Het Loo 2012 is ondanks de sterk wisselende weersomstandigheden van afgelopen weekend uitermate succesvol geweest. Het evenement dat voor de 10e keer heeft plaatsgevonden, trok maar liefst 14.000 bezoekers die klassiekers van wereldklasse kregen voorgeschoteld. Ruim 120 unieke en bijzondere auto’s trokken veel aandacht.

Louwman Museum
De collectie verbeeldt de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Er zijn automobielen waarvan er maar één of enkele zijn gemaakt maar ook auto’s voor miljoenen mensen. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen uit met name de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p.,  kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.