Exclusief voor de Nederlandse markt introduceert Suzuki de bijzonder complete V-STROM 1050XT First Edition. De extra rijk uitgeruste Suzuki V-STROM 1050 is direct te bestellen vanaf 16.999 euro. 

Compleet
Als First Edition is de V-STROM 1050XT direct klaar voor élk avontuur. De First Edition krijgt bovenop de rijke uitrusting van de V-STROM 1050XT nog een aantal exclusieve accessoires. Zo is elk exemplaar met het First Edition-accessoirepakket voorzien van een speciaal genummerd zadel, handvatverwarming en LED-mistlampen. Daarnaast wordt de V‑STROM 1050XT First Edition geleverd met een zilverkleurige aluminium zijkofferset met twee koffers met een inhoud van 37 liter. Verder kan elke koper kiezen tussen het TomTom Rider 550 World navigatiesysteem óf een zilverkleurige aluminium topkoffer met een inhoud van 38 liter. In totaal worden er 25 stuks van de First Edition geleverd.

V-STROM 1050XT
Elke First Edition is gebaseerd op de Suzuki V-STROM 1050XT, de meest geavanceerde V-STROM ooit. De motorfiets beschikt over een zeer uitgebreid pakket aan assistentie-systemen: Suzuki Intelligent Ride System. Zo beschikt hij onder meer over Cruisecontrol, Hill-Hold Control, Slope Dependent Control en Load Dependent Control. Daarmee is de V‑STROM goed voorbereid voor lange reizen, maar ook voor ritten door de bergen. Daarnaast beschikt de V-STROM 1050XT over LED-verlichting en een in hoogte verstelbaar zadel.