Suzuki pakt stevig uit tijdens de Tokyo Motor Show die eind deze maand haar deuren opent. Op de Suzuki stand zullen diverse concepts te bewonderen zijn, die een indruk geven van de toekomstplannen van Suzuki.

026
IGNIS

028

Op de autosalon van Genève toonde Suzuki eerder dit jaar de iM-4 concept. Dit model is inmiddels verder ontwikkeld en heet nu concept Ignis. Dit compacte model staat op een ultralicht chassis, net als de onlangs geïntroduceerde nieuwe Suzuki modellen als de Vitara en de Celerio en de binnenkort te introduceren nieuwe Baleno. De Ignis combineert bovendien het 4WD DNA van Suzuki met innovatieve brandstof besparende technologieën. In het retro design zijn elementen terug te vinden uit de rijke modelhistorie van Suzuki, waaronder de Fronte (front, grille, koplampen, ramen), de Swift (zwarte A- en B-stijl) en de vele 4WD modellen (vormgeving motorkap en fenders). De concept Ignis-trail is een ruigere versie van de Ignis, met o.a. dakrelingen, grotere wielen en stoere zijskirts.

034
IGNIS TRAIL

035

036

De Mighty Deck concept is een minicar met een canvas dak en open laadbak, die voor diverse doeleinden bruikbaar is in zowel het dagelijks leven als de vrije tijd. De Air Triser concept is een compacte minivan, waarvan het interieur flexibel en naar eigen inzicht in te delen is. Zo kunnen de zitplaatsen bijv. tegenover elkaar geplaatst worden of in lounge opstelling (u-vorm). Bovendien kan content van een smartphone getoond worden op een groot formaat display, die van de B-stijl doorloopt in het plafond.

MIGHTY DECK
MIGHTY DECK

007

008

AIR TRISER
AIR TRISER

018

019

023

HUSTLER SCOOT
HUSTLER SCOOT

058

CONCEPT GSX
CONCEPT GSX