Suzuki maakte tijdens de Intermot in Keulen een duidelijk statement door een legio aan nieuwe modellen voor komend seizoen te presenteren. Onder het productnieuws zitten verschillende volumemodellen waarmee Suzuki de in 2014 behaalde groei, met name gerealiseerd in het populaire Naked en Allroad segment, nog verder zal uitbouwen.

De Suzuki GSX-S1000 ABS: de nieuwe Super Naked
Het concept van Suzuki’s nieuwe GSX-S1000 is simpel; combineer de GSX-R Supersport beleving met de handling en het comfort van een Naked bike en je hebt de ultieme straatmotor.

Voor het kloppend hart van de GSX-S1000 heeft Suzuki de perfecte keuze gemaakt door het legendarische blok van de GSX-R1000 toe te passen. Dit blok wordt namelijk tot op de dag van vandaag door GSX-R liefhebbers gezien als het meest krachtige en koppelrijke GSX-R blok ooit.

Dankzij de know-how van het Suzuki MotoGP team is de GSX-S1000 voorzien van een in 3-standen instelbare Traction Control, die voor puristen uiteraard ook volledig uit te schakelen is. De krachtige en perfect te doseren Brembo Monoblock remmen met ABS maken het feest compleet.

GSX-S10000AL6

De Suzuki GSX-S1000F ABS: Pure Supersport Power
Een sportmotor met het DNA van de meest legendarische Supersport? De Suzuki GSX-S1000F maakt het mogelijk, want onder de scherp vormgegeven kuip van deze nieuwe sportmachine zit namelijk het Supersport hart van de GSX-R1000. AfbeeldingCombineer dit met een compleet nieuw extreem stijf aluminium frame en volledig instelbare Kayaba vering en je hebt de ultieme sportmotor waarmee je in alle comfort iedere bocht messcherp kunt nemen.

Beide GSX-S modellen zijn voorzien van een in 3-standen instelbare Traction Control en Brembo Monoblock remmen met ABS. Ook delen zij hetzelfde volledig nieuwe LCD dashboard, waarop je naast alle gebruikelijke informatie ook nog eens precies kunt zien hoe ver je nog kunt rijden. Met een zithoogte van slechts 815mm zijn de GSX-S modellen bovendien opvallend toegankelijk.

GSX-S1000FAL6_Action_4

De Suzuki V-Strom 650 XT ABS: alle wegen, één motor
De Suzuki V-Strom 650 is al 10 jaar een regelrechte verkoophit, geen andere motor in zijn klasse heeft zoveel vaste fans als de V-Strom. Dat je het beste nog beter kan maken wordt bevestigd met de komst van de V-Strom 650 XT, speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende motoravonturiers. AfbeeldingHet eerste wat opvalt aan de XT versie zijn de schitterende spaakwielen en de toepassing van de enige echte Suzuki “snavel” aan de voorzijde, die niet alleen stoer oogt, maar ook koude lucht geleidt richting de radiateur. De spaakwielen (19-inch voor, 17-inch achter) bieden extra comfort op hobbelige wegen en bevestigen het avontuurlijke karakter van deze globetrotter.

Verder is de buddy aan de voorzijde smaller geworden voor meer comfort bij lange ritten en om ervoor te zorgen dat de bestuurder makkelijker bij de grond kan. Het dashboard beschikt over verschillende extra mogelijkheden zoals een freeze-indicator, die een signaal geeft als het onder de drie graden is, ideaal voor winterrijders of wanneer je hoog in de bergen rijdt. Uiteraard is ook de V-Strom 650 XT standaard uitgerust met ABS.

Om de V-Strom 650 XT nog robuuster en persoonlijker te maken komt Suzuki met een uitgebreide lijn aan accessoires, waaronder stoere aluminium koffers, een carter beschermplaat, een vario-windscherm, LED mistlampen, valbeugels, een aluminium kettingbeschermer en een 12V aansluiting.

DL650XAL5_action_9

Suzuki GSX-R1000 MotoGP Replica: back on the racetrack!
Ter ere van Suzuki’s rentree in de MotoGP met het nieuwe de GSX-RR en de talentvolle rijders Aleix Espargaro en Maverick Viñales presenteert Suzuki een zeer exclusieve MotoGP replica in de schitterende Suzuki Racing Blue kleuren. Hierdoor wordt onomstotelijk het pure race-DNA in deze Supersport zichtbaar gemaakt.

Ter ere van Suzuki’s rentree in de MotoGP met het nieuwe de GSX-RR en de talentvolle rijders Aleix Espargaro en Maverick Viñales presenteert Suzuki een zeer exclusieve MotoGP replica in de schitterende Suzuki Racing Blue kleuren. Hierdoor wordt onomstotelijk het pure race-DNA in deze Supersport zichtbaar gemaakt.

GSX-R1000AL5_Action_3

De Suzuki Address: iedereen te slim af
Nieuw binnen de Suzuki motorscooter familie is de Address, een compacte stadsscooter met een sportief uiterlijk en een extreem zuinige 113 cc motor, die dankzij injectie en een slimme CVT automaat een gemiddeld verbruik van bijna 1 op 50 haalt! Combineer dit met een groot opbergvak onder de buddy en een handige parkeerrem en je hebt de ultieme stadsscooter.

UK110NEL5_Action_6