De Suzuki Celerio is in de praktijk de zuinigste auto in zijn klasse, volgens de Top 10 Zuinige Auto’s die ANWB en Natuur & Milieu onlangs publiceerden. En ook uit de Suzuki Verbruik-app blijkt dat de Celerio in het echt heel zuinig rijdt, tussen 1 op 17 en 1 op 23. De nieuwe app maakt deel uit van de campagne ‘Eerlijk over verbruik’ waarmee Suzuki behalve het normverbruik ook het praktijkverbruik van zijn modellen publiceert.

Achter de Suzuki Verbruik-app gaat geen rekenmodule schuil; het zijn echte brandstofcijfers van willekeurige Suzuki-rijders en andere automobilisten. Het praktijkverbruik waarmee de Suzuki Celerio in de Top 10 Zuinige Auto’s staat, bedraagt 1 op 18,4 gemiddeld. De lijst wordt al langer uitgebracht. Nieuw dit jaar is dat de rangorde niet meer bepaald wordt door het normverbruik, maar door het praktijkverbruik. Hierbij baseren de samenstellers zich op een indicatie van het praktijkverbruik van Travelcard en TNO.
SUZUKI  LISBON

Suzuki-app

Eerlijk over verbruik
Door het praktijkverbruik in de Top 10 Zuinige Auto’s een prominentere rol te geven, moet volgens ANWB en Natuur & Milieu de informatie richting autogebruikers verbeteren. Suzuki staat volledig achter dit initiatief en lanceerde zelf onlangs de Suzuki Verbruik-app. Hiermee kunnen Suzuki-rijders en andere automobilisten heel eenvoudig hun verbruik in de praktijk bijhouden en dit vergelijken met dat van andere gebruikers. Suzuki publiceert dit échte verbruik onder de noemer ‘Eerlijk over verbruik’ op eerlijkoververbruik.suzuki.nl.

Vanaf € 199, – per maand
De Top 10 Zuinige Auto’s is onderverdeeld in de categorieën klein, middelgroot en groot (benzine en diesel). De Suzuki Celerio staat in de categorie ‘benzine klein’ op de tweede plaats. Daarmee is de Celerio echter de zuinigste auto in het A-segment. De Suzuki Celerio is leverbaar vanaf € 9.999,- of met Suzuki All-inclusive vanaf € 199,- per maand.