Dit weekend ging voor de Supercar Challenge powered by Pirelli een lang gekoesterde wens in vervulling: terugkeren op Brands Hatch GP-circuit. De klasse kwam er al eens in actie in 2006, maar zag daarna, omdat er per jaar maar 12 dagen op het lange GP-circuit gereden wordt, tot dit jaar geen kans om op dit circuit terug te keren. Voor dit seizoen was de mogelijkheid met medewerking van Pirelli er gelukkig wel. Ook de coureurs van de Supercar Challenge waren zeer te spreken over het uitdagende circuit en zij schotelden het aanwezige publiek dan ook spectaculaire races voor.

Schermafbeelding 2014-09-15 om 10.06.15

GT-divisies
Kelvin Snoeks schreef de eerste race van de Supercar Challenge GT-divisies op Brands Hatch op zijn naam. De Volvo-coureur reed een sterke wedstrijd en kon ondanks een drive-through de overwinning pakken. Tweede eindigden Viper-coureurs Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan, voor Ferrari-rijders Martin Lanting en Bob Herber. In de GT-divisie ging de overwinning naar Craig Wilkens, bij de GTB’s ging de overwinning naar Fiona James.
Na zijn overwinning in de race op zaterdag behaalde Kelvin Snoeks ook in de Supercar Challenge GT-race op zondag een knappe overwinning. Op Brands Hatch eindigde Volvo-coureur Snoeks voor teamgenoot Henry Zumbrink en Viper-coureurs Arjan van der Zwaan en Roger Grouwels. In de GT-divisie pakte Henk Thuis met zijn Radical RXC de overwinning en bij de GTB’s ging de overwinning wederom naar Fiona James.

Schermafbeelding 2014-09-15 om 10.06.25

Sport-divisies
Ruud Olij behaalde op Brands Hatch zijn eerste overwinning in de Supercar Challenge van seizoen 2014. De BMW-coureur had in de zaterdagrace van de Sport-divisies felle gevechten met Eric van den Munckhof en Martin Webb maar liet zich in deze gevechten niet zomaar kennen. Eric van den Munckhof finishte knap op plaats twee, voor Cor Euser die op de derde positie eindigde. In de Sport-divisie reed de pas 16-jarige Huub Delnoij in zijn Lotus Exige een sterke wedstrijd die hij wist te belonen met de overwinning.
Bas Schouten en Marc van der Aa schreven de tweede race van de Supercar Challenge powered by Pirelli Sport-divisies op hun naam. Schouten en van der Aa vochten felle gevechten uit met onder andere Michael Verhagen en Martin Webb maar het tweetal liet zich niet van de wijs brengen. Martin Webb eindigde op de tweede positie en revancheerde zich daarmee voor zijn uitvalbeurt in de race op zaterdag. Ruud Olij eindigde ditmaal op de derde positie. In de Sport-divisie ging de overwinning na een spannende wedstrijd naar Erwin van Dijk.

Schermafbeelding 2014-09-15 om 10.06.33

Superlights
In de eerste race van de Superlights op Brands Hatch ging de overwinning naar het duo Gibson/Bradshaw. In de beginfase van de race stond Gibson onder zware druk van Henk Thuis, maar door een te lange pitstop konden Thuis en Abbott in het tweede gedeelte van de race geen vuist meer maken richting Gibson/Bradshaw. In Group 3 van de Superlights ging de overwinning in de eerste wedstrijd naar Ko Koppejan.
Daniel Gibson en Tom Bradshaw pakten op Brands Hatch zelfs een dubbelslag in de Supercar Challenge powered by Pirelli Superlights. De bestuurders van de Gibson GH-19 pakten de overwinning in de eerste race en waren ook in de tweede Superlights-wedstrijd niet te stuiten. Tweede werden Henk Thuis en James Abbott, in de tweede groep was Ko Koppejan de snelste man.

Volgende evenement: Racing Festival Spa-Francorchamps
Na Brands Hatch gaat de Supercar Challenge powered by Pirelli volgende maand wederom naar een schitterend historisch circuit. In het weekend van 4 en 5 oktober zakt de Supercar Challenge namelijk af naar Spa-Francorchamps, alwaar het deel uitmaakt van het programma van het traditionele Racing Festival.