De Chevrolet Corvette Z06 is het krachtigste en technologisch meest geavanceerde model in de 62-jarige geschiedenis van deze iconische sportwagen. De Z06 coupé zal worden aangeboden met een geadviseerde catalogusprijs van €155.200,- terwijl het convertible model een vanafprijs heeft van €160.300,-. De Z06 kan vanaf vandaag bij de Europese Corvette-dealers worden besteld, terwijl met de afleveringen in het voorjaar van 2015 zal worden begonnen.

“De prestaties en de technische kwaliteiten zorgen ervoor dat de nieuwe Corvette Z06 op dit moment één van de meest geliefde supercars is,” zegt Thomas Sedran, President en Managing Director van Chevrolet en Cadillac Europe. “De nieuwe Z06 levert 659 pk en heeft een koppel van maar liefst 881 Nm, een effectieve aerodynamische downforce, carbon fiber onderdelen en prestatie verhogende technologieën zoals Magnetic Ride Control, Performance Traction Management en een elektronisch limited slip differentieel. Al deze zaken kunnen worden gecombineerd met een handgeschakelde 7-versnellingsbak of de nieuwe automatische 8-versnellingsbak.”

Ervaringen, opgedaan met het Corvette Racing-programma, zijn direct toegepast voor de productieversie van de Corvette. Het optionele Z07 Performance Package zorgt ervoor dat met de Z06 nog beter op circuits kan worden gereden. Het Z07 Performance Package kost €16.780,- en bestaat uit carbon keramische remmen van Brembo, die de remprestaties verbeteren en bijdragen aan een betere handling door een lager, onafgeveerd gewicht. Het pakket heeft verder verstelbare aerodynamische carrosseriedelen vóór en achter voor een ongekende aerodynamische downforce en Michelin Pilot Super Sport Cup banden voor een nog betere grip.

2015 Chevrolet Corvette Z06

De krachtigste en technologische meest geavanceerde Corvette ooit
De Z06 treedt in 2015 toe tot de Corvette-modelreeks met een sterk aluminium frame, een Aero-pakket dat ontworpen is om een optimale, prestatie bevorderende downforce te genereren en met een volledig nieuwe 6.2-liter V-8 motor die een vermogen heeft van 485 kW en een koppel van 881 Nm.

Om een juiste balans te vinden tussen prestaties en efficiency beschikt de Z06 over de drie geavanceerde technologieën die eerder werden geïntroduceerd bij de Corvette Stingray – directe injectie, Active Fuel Management (cilinder de-activatie) en voortdurend variabele kleptiming, gecombineerd met een nieuwe, efficiëntere supercharger. De brandstof-efficiënte transmissies, het aerodynamische design en de lichtgewicht constructie zorgen er daarnaast voor dat nieuwe een verrassend efficiënt brandstofverbruik heeft.

De Corvette Z06 beschikt ook over andere technologieën die bij de Corvette Stingray werden geïntroduceerd, waaronder het strategische gebruik van lichtgewicht materialen en geavanceerde technologieën voor de bestuurder, die helemaal in lijn zijn gebracht met zijn mogelijkheden. De aluminium framestructuur bijvoorbeeld is 20 percent stijver dan de vorige Z06 met vast dak.

Additionele technologieën ondersteunen de enorme prestatiemogelijkheden van de auto en brengen de rijervaring op een nog hoger niveau, zoals:

  • Derde-generatie Magnetic Selective Ride Control schokdempers zijn standaard en kunnen met de Driver Mode Selector afgesteld worden voor rijcomfort of maximale prestaties op het circuit
  • Performance Traction Management is beschikbaar in de Track mode van de Drive Mode Selector en biedt vijf settings van koppelreductie en reminterventie tot circuitrijden
  • Launch control is beschikbaar in de Track mode voor manuele en automatische transmissies, voor een optimale acceleratie vanuit stilstand
  • Een elektronisch limited-slip differentieel, ook standaard op de Z06, stelt de werking in waarmee het limited slip ingrijpt, om de stuurresponse en de stabiliteit onder verschillende rijomstandigheden in balans te brengen met agressievere prestaties in de Sport en Track-stand.

Bestuurders kunnen, zonder dat zij hun ogen van de weg moeten halen, de prestaties van de Z06 monitoren via een standaard kleuren head-up display die veel informatie geeft waaronder een G-meter in de Track mode.

De Z06 biedt ook de veelvuldig met een Award onderscheiden Performance Data Recorder – of PDR – die gebruikers in staat stelt van hun rijervaring op het circuit een high-definition video op te nemen, met telemetrie aanvullingen.

* Insert disclaimer. Uitsluitend aangeboden in landen waar het is toegestaan