De twee Superbike-races in Aragon Motorland zorgden voor een feeststemming bij Aprilia Racing. Een spannende eerste race bezorgde Biaggi de overwinning na een spannend gevecht met Melandri, terwijl Laverty in Race 2 lang aan de leiding ging, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede positie.

Biaggi kwam bij de start van de eerste race van het weekend goed weg van zijn tweede startplek en voerde het tempo dusdanig op dat alleen Melandri in staat was hem te volgen. Vanaf de helft van de race wisselden de twee frequent van positie, zonder in staat te zijn een gat ten opzichte van de ander te trekken. Een perfecte inhaalmanoeuvre van Biaggi maakte twee ronden vóór het einde een eind aan de strijd. De coureur met de Aprilia RSV4 en het onmiskenbare nummer 3 op de kuip sloeg een klein gaatje dat genoeg was om hem de overwinning te bezorgen.

In Race 4 werd de strijd uitgevochten door vier rijders. Melandri en Biaggi kregen gezelschap van Laverty en Davies en die strijd zorgde er voor dat Biaggi als vierde eindigde, net naast het podium. De Aprilia-coureur behoudt echter de leiding in het Superbike-kampioenschap, met een voorsprong van 48 punten op Melandri en 65,5 punten op Rea.

“Ik heb dit weekend echt alles gegeven,” verklaarde  direct na de race. “De koprijders waren gelijkwaardig aan elkaar, dus het was niet mogelijk om het verschil te maken. Ik moest echt 100% geven, vooral na de helft van de eerste race toen de banden hun grip begonnen te verliezen en ik er voor moest zorgen geen fouten te maken. Na de laatste inhaalmanoeuvre in Race 1, die de beslissende bleek te zijn, pakte ik een paar meter en won ik de race.”

Ook voor Eugene Laverty was het een positieve zondag, waarbij hij in Race 2 net naast de overwinning greep en met een tweede plaats genoegen moest nemen. De Aprilia-coureur klaagde na Race 1 over een gebrek aan grip, maar deed in de tweede race van het weekend mee voor de overwinning. Slechts 42 duizendste kwam hij tekort voor het hoogste treetje van het podium, maar Laverty was meer dan tevreden met plek 2.

“Ik kwam hier naartoe met als doel om op het podium te komen en dat doel heb ik gerealiseerd. Race 1 was jammer. Ik had niet voldoende grip om de kop te kunnen volgen en finishte als vijfde. Voorafgaand aan Race 2 hebben we wat aanpassingen gedaan die positief uitpakten, zodanig zelfs dat ik aan de leiding reed. In de laatste ronde haalde Marco me echter in op een plek waar ik het niet verwachtte, maar de tweede plaats is nog steeds een prachtig resultaat waarmee ik de problemen van de laatste paar races achter me kan laten.”