In de 41 jaar dat Subaru in Nederland op de markt is, heeft het Japanse merk vooral naam gemaakt met betrouwbare, praktische auto’s. Modellen als de Legacy, Forester en Outback zijn geroemd om hun bruikbaarheid en veelzijdigheid. Halverwege de jaren negentig kwam daar sportiviteit bij dankzij de legendarische Impreza GT Turbo, die aan de basis stond van Subaru’s succesvolle rallywagens. Anno 2015 is er de volledig nieuwe Subaru Levorg, die vanaf oktober in de showroom staat. Dit nieuwe model weet alle bovengenoemde eigenschappen op een unieke wijze te combineren. Maak kennis met de Subaru Levorg, de meest veelzijdige, sportieve stationwagen op de markt.

De Levorg is een unieke auto, door Subaru ‘sports tourer’ genoemd, in de klasse van de sportieve en zeer ruime stationwagons. De Levorg brengt alles samen dat Subaru aan techniek en kennis te bieden heeft. Centraal in de ontwikkeling van de Levorg stonden drie thema’s: allereerst het voldoen aan alle eisen die de bestuurder stelt aan zijn auto. Ten tweede het toepassen van de allermodernste technologieën en ten derde het volledig benutten van alle expertise die Subaru de afgelopen decennia heeft opgebouwd op het gebied van auto’s bouwen die voldoen aan de centrale merkwaarde: enjoyment and peace of mind.

Px187MjUyOTI1Ni0zLTc1MTQ4NjcxMg==

De Levorg zet de nieuwe maatstaf op het gebied van design, prestaties, veiligheid en luxe. Zowel het ontwerpteam van Subaru als de technici van het merk zijn ervan overtuigd dat de nieuwste Subaru meer biedt dan de klant verwacht en dat het model het plezier in het hebben van een auto naar een nieuw niveau tilt.

De naam Levorg is een combinatie van de woorden ‘Legacy’, ‘revolution’ en ‘touring’, waarmee Subaru laat zien trots te zijn op de historie van het merk. Tegelijkertijd blijkt uit deze naam dat Subaru niet bang is om revolutionaire technieken toe te passen in een auto die een bestaand segment opnieuw definieert. Dat is de rol die de Levorg speelt in het segment van praktische en toch sportieve stationwagens met bovengemiddeld goede rijeigenschappen.