• Herinterpretatie van de Korando, met een eigentijdse toets
  • Ontworpen voor de volgende generatie en mensen met een actieve levensstijl

Ontwikkelingsconcept
De XAV-Adventure is de recentste compacte SUV van SsangYong. Hij gunt het publiek een blik op de toekomst en illustreert hoe de vierde generatie van de uiterst succesvolle Korando cross-over er zou kunnen uitzien.

De XAV-Adventure concept werd eerder dit jaar voorgesteld op het autosalon van Seoel en geeft de stijlrichting aan die de toekomstige compacte SUV’s van SsangYong zullen inslaan. Samen met de Tivoli worden deze nieuwe modellen ontworpen om te beantwoorden aan de wensen van de actieve jongere generatie. Zij zoeken een auto die hun dagelijkse transportbehoeften vervult en tegelijk geschikt is voor hun vakantie- en weekendactiviteiten.

XAV_05

XAV_06

Stijlconcept
De XAV-Adventure is een volwaardige SUV. Zijn geblokte proporties en mannelijke stijl bouwen voort op die van de iconische terreinwagens van weleer: sterk, robuust en met een ruim, ‘vierkant’ en eenvoudig te benutten interieur dat zich perfect leent om grote, onhandige sportuitrusting te vervoeren.

Het interieurdesign oogt eenvoudig maar is tegelijk breed en uitermate praktisch. De mix van zwarte en natuurlijke bruintinten creëert een eigentijdse en luxueuze sfeer terwijl het design op originele wijze inspeelt op de vraag naar functionaliteit. Een voorbeeld: het opbergvak in de achterdeur biedt plaats aan al die extra items die nodig zijn voor een ontspannen vrijetijdsrit.

Het koolstofdak gaat getooid met een stoffen kap die breed opengaat en de inzittenden dichter bij de natuur brengt door hen te laten genieten van de sensaties van open rijden.

XAV_01

XAV_03

Prestaties
De auto zal verkrijgbaar zijn met een 1.6-dieselmotor en een 1.6-benzinemotor, gekoppeld aan een elektrisch E-4WD-systeem dat hem tot een hybride maakt. Dat E-4WD-systeem omvat een lithium-ionbatterij en twee achteraan gemonteerde elektromotoren die de keuze bieden tussen twee rijmodi: een zuinige hybridemodus en een prestatiegerichte hybridemodus. Het systeem staat ook borg voor veilige terrein- en stadsritten.

De auto is tevens voorzien van het SsangYong 3S-CUBE-systeem. Dat omvat een speciale sensor, die samen met een intelligente bewegingscontrole, een elektrische luchtvering en een stereocamera automatisch de wegomstandigheden bepaalt en de ophanging aanpast voor een optimaal rijcomfort. Op ruwe terreinen past de ophanging zichzelf aan om het rijgedrag zachter te maken, terwijl bij snelle asfaltritten de ophanging stijver wordt om de controle over de auto te verhogen door de rijhoogte te verlagen en zo rol-, duik- en steigerneigingen optimaal te beheersen.

XAV_04

XAV_02

De XAV-Adventure werd ontwikkeld voor echte terreinavonturen. Hij biedt een hoge bodemvrijheid en degelijke overschrijdingshoek en is in staat om door water te waden en steile hellingen te beklimmen. Ook de runflatbanden dragen bij tot de veiligheid dankzij hun profiel dat zowel voor het terrein als voor de weg geschikt is.

XAV_08

XAV_07