• De X100 zal officieel ‘Tivoli’ heten, naar het mondaine eeuwenoude stadje in Italië
  • Vanaf januari te koop in Korea, in het tweede kwartaal in de rest van de wereld
  • ‘Urban Dynamic’ SUV-styling met de beste interieurkwaliteit in zijn categorie

SsangYong Motor Company (CEO Yoo Il Lee; www.smotor.com/en) heeft de naam en de eerste afbeeldingen vrijgegeven van zijn veelbelovende nieuwe model in het compacte SUV-segment, waaraan het de voorbije 3 jaar intensief heeft gewerkt.

SsangYong’s nieuwe model met codenaam ‘X100’ zal officieel als ‘Tivoli’ door het leven gaan. In de aanloop van de Koreaanse lancering in januari 2015 zal SsangYong de nieuwkomer blijven promoten aan de hand van extra beeldmateriaal.

Front

Tivoli is de naam van een stadje in de buurt van Rome, dat al eeuwenlang in trek is als kuuroord en bekend is voor haar culturele erfgoed, zoals de Villa d’Este, en het prachtige landschap waardoor het wordt omgeven. SsangYong vond hier inspiratie voor zijn jongste model: de Tivoli wil een bron van passie en inspiratie zijn en blijft tegelijk trouw aan SsangYong’s erfgoed als gespecialiseerde SUV-bouwer.

Samen met de naam onthulde SsangYong ook de eerste exterieur- en interieurafbeeldingen. De buitenzijde wordt gekenmerkt door een Urban Dynamic SUV-look met een modern profiel, dat in lijn met SsangYong’s designtaal ‘Nature-born 3 Motion – Rhythmical, Dynamic, Dignified’ ritmische beweging belichaamt.

Interior

Voor het interieur hebben de designers in een vrij beperkt buitenformaat de moderne aspecten van een luxueuze lounge weten te koppelen aan een praktische inrichting, met voldoende opbergruimte en een vlotte toegang tot IT-apparaten, zodat de inzittenden genieten van stijl én functionaliteit.

De Tivoli is vanaf januari te koop in Korea en vanaf het tweede trimester van 2015 in de rest van de wereld. Met het oog op een uitmuntende productkwaliteit heeft SsangYong heel wat geïnvesteerd in marktonderzoek en ontwikkeling. De constructeur wil dan ook de toon zetten met zijn nieuwe compacte SUV.

Rear