Door de 110 pk sterke benzinemotor met handgeschakelde versnellingsbak te koppelen aan de achterwielaandrijving van de kleine stadswagen biedt Renault een onuitgegeven formule in dit segment: TWINGO GT.

Meer vermogen voor meer rijplezier
Nieuwe Twingo kon dankzij zijn achterwielaandrijving al bogen op een buitengewone wendbaarheid.

Voeg daar nog de knowhow van Renault Sport Cars aan toe en het resultaat is een TWINGO GT die resoluut de kaart van het rijplezier trekt dankzij de Energy TCe-motor van 898 cm³, die voortaan 110 pk en een koppel van 170 Nm levert. Die cijfers werden behaald door de luchtinlaat te herwerken en de motorsturing aan te passen. De nieuwe spreiding van de versnellingsbak leidt al dat vermogen in goede banen. Zo geeft TWINGO GT blijk van een uitzonderlijke levendigheid en snelle hernemingen.

Renault_79099_be_fr

Renault_79094_be_fr

Om op een veilige manier te kunnen genieten van die extra prestaties werd ook het onderstel aangepast, met een nieuwe ophanging, een specifieke afstelling van het ESP-systeem en een variabele bekrachtiging voor de stuurinrichting. Het pittige rijgedrag en communicatieve stuur verzekeren een nauwkeurig rijgedrag en uitstekende wegligging. Daarmee levert TWINGO GT toegankelijke sensaties.

Design geïnspireerd op de concept car Twin’Run
TWINGO GT is herkenbaar aan zijn 17″-velgen, zijn zijdelingse luchtinlaat, zijn dubbele uitlaat en zijn nieuwe koetswerkkleur pimentoranje en laat geen twijfel bestaan over zijn sportieve karakter en… zijn erfgoed. Twin’Run, de concept car die de lijnen van Twingo III uitstippelde, stond model voor het design van de velgen en de NACA-striping, die verwijst naar het profiel van de befaamde Amerikaanse vliegtuigvleugels. Bovendien dragen de hoogte van het koetswerk en de 17″-velgen bij tot het harmonieuze silhouet.

Renault_79092_be_fr

TWINGO GT wordt verkrijgbaar in vier kleuren: de nieuwe kleur pimentoranje, maangrijs, diepzwart en ijswit. Om zijn sportieve karakter nog extra in de verf te zetten, meet het interieur zich oranje accenten aan, zijn de deuren getooid met het drempelopschrift ‘Renault Sport’, zijn de pedalen uitgevoerd in aluminium en is de versnellingspookknop van zamac.

Renault_79089_be_fr

Renault_79086_be_fr