Opnieuw is Continental met de SportContact 5 winnaar van de onafhankelijke zomerbandentesten van de ANWB, Autozeitung en de Europese automobielclubs ADAC, ÖAMTC en TCS.

ANWB
De ANWB heeft 33 banden getest in twee verschillende bandenmaten. Daarin bleek Continental in de 225/45 R17 Y de beste band te zijn en in de maat 185/65 R15 H de beste op droog wegdek. “De Continental SportContact 5 kwam als beste uit de bus. Zowel op droog als nat wegdek gooit hij hoge ogen. Vier banden scoorden 4 van de maximaal haalbare 5 sterren“ aldus de ANWB.

CONTI_CSC5_HQ_01

AUTOZEITUNG
De SportContact 5 liet alle concurrenten in de schaduw staan bij het testen op nat wegdek volgens de Autozeitung. “De band biedt supergrip, goede stuurprecisie en voelt extreem veilig” aldus één van de testers van de Auto Zeitung. Samengevat door Autozeitung is de SportContact 5 “Verreweg de beste in de test”.

ADAC/ÖAMTC/TCS
De automobielclubs ADAC (Duitsland), OEAMTC (Oostenrijk) en de TCS (Zwitserland) bundelen ieder jaar hun krachten en hebben 32 zomerbanden in twee maten getest. De Continental SportContact 5 scoorde het beste in de 225/45 R17 Y en de PremiumContact 5 zeer goed in de 185/65 R15 H. “De SportContact 5 leverde topprestaties op droog en nat wegdek en krijgt dus een  zeer hoge aanbeveling van de automobielclubs.

CSC5_01_Key_visual_cmyk

De volledige testresultaten zijn te vinden op onderstaande websites: