Komend weekend strijkt de Supercar Challenge powered by Pirelli neer op het legendarische circuit van Brands Hatch. Alle divisies van de klasse komen ditmaal in actie en mogen hun kunsten gaan vertonen op de lange GP-variant van het circuit. De Sport-divisies van de Supercar Challenge hebben ook komend weekend veel deelnemers en het is dan ook vooraf geen uitgemaakte zaak wie er ditmaal met de overwinning aan de haal gaat.

Time Schedule | Entry List

In de Supersport-divisie gaat momenteel de ervaren Cor Euser aan de leiding van het kampioenschap. De Lotus-coureur rijdt ook dit seizoen erg sterk en behaalde dit jaar al vier overwinningen. Euser wordt echter op de huid gezeten door Dennis de Groot, die dit jaar debuteert in de klasse maar al heeft laten zien over enorm veel talent te beschikken. Daarnaast dient Euser ook zeker rekening te houden met Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, die op Brands Hatch alles op alles gaan zetten om de achterstand op Euser te gaan verkleinen. Grote kanshebber op een dagoverwinning op Brands Hatch is misschien wel de Engelsman Lee Allen. De Seat-coureur woont bijna om de hoek bij het circuit en kent Brands Hatch dan ook als zijn broekzak. Ook ditmaal telt de Supersport-divisie weer veel deelnemers waardoor er ook veel kanshebbers op een overwinning zijn. Zo zijn namen als Luc de Cock, Eric van den Munckhof, Andy Dam, Ronald van Loon, Martin Webb en Aart Bosman allemaal weer van de partij.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 13.50.26
Ook in de Sport-divisie is het kampioenschap zeker nog geen uitgemaakte zaak. Koploper is momenteel Erwin van Dijk, maar de Lotus-coureur voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek. Zo zijn Dennis de Borst en Martin de Kleijn met de FEBO-Clio razendsnel en mogen ook Wesley en Maurits Caransa met de BMW 130i zeker nog niet uitgevlakt worden. De competitie is sterk in deze divisie, wat betekent dat ook andere rijders kans maken op een overwinning op Brands Hatch. Bekende namen zoals Rob Nieman, het duo Rutgers/Bédorf, Kim Troeijen, Ron en Eline Braspenning en ook Huub Delnoij zijn allemaal weer present. Opvallende gastrijder in de Sport-divisie is ditmaal Supercar Challenge-organisator Dick van Elk. Van Elk kwam in 2006, toen de Supercar Challenge voor de laatste maal in actie kwam op Brands Hatch, ook als deelnemer uit in de klasse maar vloog toen op spectaculaire wijze bij uitkomen Paddock Hill Bend meerdere malen over de kop. Van Elk heeft dus wat recht te zetten op dit historische circuit.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 13.50.45

Het raceweekend op Brands Hatch bestaat uit twee dagen, maar ondanks dat is de Supercar Challenge powered by Pirelli niet het enige kampioenschap dat op het lange GP-circuit in actie komt. Ook de MINI Challenge en de Monoposto Racing Club komen in actie. Met daarnaast ook alle divisies van de Supercar Challenge is ook ditmaal het programma bomvol.

Schermafbeelding 2014-09-09 om 13.50.37