In het weekend van 27 en 28 september 2014 zal Circuit Park Zandvoort in het teken staan van ‘the best of British Motorsport’. Verschillende demonstraties worden afgewisseld met een raceprogramma bestaande uit Britse racewagens. Gelijktijdig met het British Race Festival zal ook de Vintage Revival Zandvoort plaatsvinden.

Tussen 1994 en 2002 vormde het British Race Festival weekend een populaire en vaste waarde van de evenementenkalender op Circuit Park Zandvoort. Dit jaar, 2014, keert het British Race Festival terug in een nieuw jasje. Diverse merkenclubs met Britse auto’s presenteren zich op de paddocks en er zijn demonstraties te zien op het circuit. Het tweedaagse evenement verwelkomt een aantal raceklassen waarin de Britse autosport de hoofdrol speelt.

Het evenement wordt georganiseerd door Circuit Park Zandvoort in samenwerking met Classic Wings & Wheels-organisator Henk Janus en Jeroen Hunfeld van de Lions Club Zandvoort. Daarnaast is ook de Dutch Vintage & Sports Car Club (DVSCC) in de organisatie vertegenwoordigd. Binnen het British Race Festival zal de DVSCC de Vintage Revival Zandvoort organiseren, waarbij unieke vooroorlogse auto’s uit verschillende Europese landen op Circuit Park Zandvoort bij elkaar komen. Twee evenementen in één dus tijdens het weekend van 27 en 28 september 2014! Op de paddocks van het British Race Festival heeft de organisatie ruimte gereserveerd voor verschillende clubs die een Engels automerk of type auto vertegenwoordigen. Leden die met hun Engelse auto naar het British Race Festival willen komen, krijgen tegen aantrekkelijke tarieven toegang tot het evenement. Beide dagen zijn er verschillende vrij rijden-sessies waarvoor enthousiaste liefhebbers zich met hun Engelse auto kunnen inschrijven. Op het circuit kunnen de deelnemers hun ‘British horsepowers’ zelf ervaren in de legendarische bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak. Een bijzondere ervaring die het Britse autosporthart sneller laat kloppen.

British Race Festival_foto1 hr British Race Festival_foto2 hr British Race Festival_foto3 hr

Historische Monoposto Racing
De Nederlandse Stichting Historic Monoposto Racing heeft zich voor het British Racefestival ingeschreven met eenzitters uit de jaren zestig, zeventig en (begin) tachtig. Raceauto’s die voor vele legendarische coureurs als Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi en Niki Lauda de opstap naar de Formule 1 hebben betekend. Een stuk geschiedenis wordt met deze klasse in leven gehouden.

All British Historic
In de klasse All British Historic rijden Toerwagens en GT’s van Britse makelij tot en met bouwjaar 1965. Bekende en succesvolle auto’s uit deze periode zijn de Austin-Healey 3000, Jaguar E-type, MG B, Triumph TR4, Marcos Ford/Lotus Cortina, Ford Anglia, Mini Cooper en Morgan +4. De organisatie van het British Race Festival verwacht een gevarieerd startveld met deze iconische Britse auto’s.

All British Youngtimers
De klasse All British Youngtimers biedt een gevarieerd startveld met auto’s vanaf bouwjaar 1966 tot en met 1988. In deze periode waren verschillende auto’s van Britse origine succesvol op de circuits, denk hierbij aan de Ford Escort, Rover Vitesse, Lotus Esprit, Ford Sierra en MG Metro. De organisatie verwacht een mooi gevarieerd startveld met deelnemers uit vele landen.