• 45 tot 50 teams aan de start verwachtDunlop wederom exclusieve bandenpartner van de Renault Clio Cup Benelux

Exact vijftig jaar geleden stapte Renault in de merkencups. Alles begon met de Renault 8 Gordini en diens opvolger de Renault 12 Gordini. Echt op gang kwam het met de legendarische Renault 5’jes, gevolgd door de eerste en tweede generatie Clio en de Mégane. Na de Mégane volgde weer de Clio 3 en nu de allerlaatste versie van de Clio, de ‘4’.

De meest eerlijke vorm van autoracen
Tijdens de races zijn het enkel de afstelling van de auto en de rijvaardigheden van de rijders die het verschil maken. Iedere coureur rijdt met de zelfde auto en het zelfde bandentype. Renault kiest al jarenlang voor Dunlop als exclusieve bandenpartner, zo ook voor het nieuwe Benelux-kampioenschap: “Met de banden van Dunlop kun je een hele race tot het uiterste gaan, want in een merkencup telt iedere seconde, speelt iedere meter een rol. Dat kan alleen met een perfecte band,” licht Joost Custers, promotor van de Clio Cup Benelux toe.

Dunlop’s Sport Maxx racebanden zijn gemonteerd op de Clio Cup (220 pk), die zorgen voor ‘close racing’ van het hoogste niveau en voor de meest spannende races in Europa. Qua duurzaamheid, handling en prestaties heeft de 205/620R17 Dunlop Sport Maxx raceband zich al ruimschoots bewezen in voorgaande edities zoals de Nederlandse Renault Clio Cup maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Slowakije, Tsjechië en Zweden.

Jean-Felix Bazelin, General Manager, Dunlop Motorsport, verklaarde: “Dunlop kan terugkijken op een lange samenwerking met Renault met inbegrip van autosportwagens als met straatversies. Dunlop is trots dat het merk ook in de nieuwe Benelux-editie verkozen is tot partner van de Clio Cup, die zich heeft ontwikkeld tot één van de meest populaire raceklasses in Europa, voor zowel fans als deelnemers.”

Van het circuit naar de weg
Dankzij de focus op duurzaamheid, coherentie en balans is Dunlop de favoriete partner voor vele kampioenschappen, zo ook voor de nieuwe BMW M235i Cup en de SEAT Leon Eurocup.

Ook op de weg kiest Renault voor de Clio RenaultSport RS200 voor Dunlop Sport Maxx RT als eerste montageband. De Sport Maxx RT-band (Racing Technology) werd speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van de meest gepassioneerde automobilisten te voldoen. Voor het ontwerp en de ontwikkeling van de band werd beroep gedaan op de racetechnologie-knowhow van Dunlop. Ook dankzij de compound uit de autosport kan de band zich beter aanpassen aan de ondergrond en zorgt zo voor een verbeterde grip op zowel droog als nat wegdek.

Clio Cup Benelux
Het Benelux-kampioenschap bestaat uit zeven raceweekends waarvan 3 in België, 2 op Spa en 1 op zolder. Het kampioenschap startte tijdens het Paasweekeinde op Zandvoort (NL); verder zijn er ook nog races op Assen (NL) en de Nürburgring.

SPANNEND RACEWEEKEND TIJDENS DE WORLD SERIES 3

SPANNEND RACEWEEKEND TIJDENS DE WORLD SERIES 4