Mercedes-Benz EQA Prototyp auf Wintererprobung in Schweden rund um Arctic Falls. Mercedes-Benz EQA prototype during the winter test in Sweden around Arctic Falls.

Met de Concept EQA, die tijdens de IAA van 2017 werd getoond, liet Mercedes-Benz zien hoe de EQ-strategie naar de compacte klasse kan worden overgebracht. De productieversie van het volledig elektrische neefje van de GLA zal voor het einde van het jaar zijn première beleven. Prototypes van de EQA nemen momenteel deel aan intensieve wintertests. Daarnaast maakt Mercedes-Benz de compacte EQ Power-familie compleet met nieuwe sportieve modellen die over de hybride aandrijflijn van de derde generatie beschikken.

De nieuwe GLA rondt als achtste model de actuele generatie compacte auto’s van Mercedes-Benz af. Nog dit jaar gevolgd door een volledig elektrisch model, de EQA. Prototypes maken momenteel hun kilometers op de besneeuwde wegen van Zweden. Bij deze wintertests besteden de engineers bijzondere aandacht aan het thermisch beheer van de accu en het interieur, alsook aan het laden in de kou. Andere aspecten zijn rijveiligheid, tractie en recuperatie op ijs en sneeuw.

Tegelijkertijd breidt Mercedes-Benz Cars zijn aanbod plug-in hybrids uit dat onder het EQ Power-label wordt verkocht. Ook zullen tijdens de Autosalon Genève nieuwe modellen met de hybride aandrijflijn van de derde generatie worden voorgesteld. Bij de nieuwe compacte modellen met EQ Power staan (elektrisch) rijplezier en praktisch gebruiksgemak op de voorgrond.

Transparantie op het gebied van elektromobiliteit
Een belangrijk aspect van de duurzame bedrijfsstrategie van Daimler AG is elektromobiliteit. Met ‘Ambition 2039’ streeft Mercedes-Benz ernaar om over negentien jaar een CO₂-neutraal nieuw wagenpark aan te bieden. Een belangrijk aspect van duurzame mobiliteit is transparantie. Daarom is Mercedes-Benz AG de eerste premium autofabrikant die zijn doelstellingen op het gebied van klimaatbescherming wetenschappelijk heeft laten controleren door het Science Based Targets Initiative (SBTI). Dit betekent dat het concern voldoet aan de eisen van het Paris World Climate Accord.