Afgelopen weekend stond Maserati in de spotlights tijdens de 36e editie van de Sneeuwpolo Wereldcup 2020 in St. Moritz. Tijdens het event, dat veel gasten naar het meer van St. Moritz trok om één van de meest high-end events op de sociale kalender bij te wonen, presenteerde de Italiaanse autofabrikant de Levante Royale special edition.

De officiële presentatie van de exclusieve Maserati Levante Royale was zonder twijfel het hoogtepunt van de activiteiten naast het poloveld. De SUV was te bewonderen in het Polo Village, waar gasten kennis konden maken met de elegante doch dynamische lijnen, tegen de prachtige achtergrond van de Engadin-bergen.

Maserati’s historie wordt gekenmerkt door unieke modellen en special editions. Eén ervan was in 1986 de Royale-uitvoering van de 3e generatie Quattroporte, een speciale variant in exclusieve blauwe en groene kleuren, met een verder verrijkt interieur met zachtlederen stoelen en veelvuldig gebruik van hout in het dashboard en de deurpanelen. Er werden slechts 51 exemplaren van geproduceerd.

Nu brengt Maserati een ode aan die heritage met de lancering van een speciale serie met diezelfde naam. De Royale special editions worden leverbaar voor alle huidige Maserati-modellen met een V6-krachtbron. In totaal worden slechts 100 exemplaren van de Maserati Quattroporte, Levante en Ghibli Royale geproduceerd, in combinatie met de 275 pk sterke 3,0-liter V6 Diesel en de 350 en 430 pk sterke 3,0-liter V6 benzinemotoren.

Deze nieuwe Levante special edition is leverbaar in twee exclusieve kleuren – Blu Royale (die in St. Moritz te zien was) en Verde Royale – en beschikt over 21” Anteo Staggered Anthracite-velgen met zilverkleurige remklauwen.

Het interieur – dat is gebaseerd op de GranLusso-uitvoering – weerspiegelt de elegantie en exclusiviteit van de Levante Royale dankzij de aangewende materialen. Highlights zijn het PELLETESSUTA™ Cuoio (bruin) leder van Ermenegildo Zegna of het two-tone Pieno Fiore leer in zwart/bruin, hoogglans Metal Net afwerking, het opvallende ‘One of 100’ embleem, het Bowers & Wilkins Sound System, een elektrisch sunroof en getinte ramen.

De Royale special edition krijgt daarnaast tal van andere standaardfeatures, waaronder Cold Weather, Premium en Driving Assistance Plus pakketten. Bovendien beschikt de Maserati Levante Royale over geavanceerde Advanced Driving Assistance systemen, om actief te kunnen reageren op mogelijke gevaren in het verkeer en om het comfort en de veiligheid van bestuurder en passagiers te verhogen.

De Maserati Royale special editions zijn inmiddels te bestellen, vanaf maart 2020 worden de eerste exemplaren aan klanten afgeleverd. Exclusiviteit is gewaarborgd met een productie van slechts 100 exemplaren.